Distributerska kuća MCF Mega Com Film u klubu „Cinema“ predstavila je filmove koji će se distribuirati tokom 2013. godine. Ova godina donosi veliki broj filmskih ostvarenja i projekata. Deveti po redu Kids fest, koji je dostigao broj od 40.000 gledalaca, održaće se od 24. do 20. oktobra, a od 27. novembra do 3. decembra imaćemo priliku da pogledamo filmove sa 19. Festivala autorskog filma. Poznatim festivalima u produkciji MCF-a u maju se pridružuje i Blockbuster, revija svetskih bioskopskih hitova.


U toku godine možemo očekivati i prvu petominutnu dnevnu formu filmske emisije „MoviEing“, koja će se, osim na internetu, prikazivati na Studiju B. Emisija će biti posvećena dnevnim aktuelnostima iz sveta filma, a pored svetske, obuhvataće i domaću kinematografiju. Uskoro će ljubitelji filma moći da koriste i novu aplikaciju „Magic Box“, koja će korisnicima omogućiti da iznajme ili kupe filmove preko telefona, tableta ili TV-a koji imaju opciju povezivanja na internet.

Na početku godine možemo očekivati Brus Vilisa u ulozi Džona Meklejna u 5. nastavku serijala „Umri muški“, pod nazivom „Dobar dan da se umre muški“.

Višestruko nagrađivani film „Ljubav“ Mihaela Hanakea otvoriće 41. FEST, koji ove godine počinje 22. februara, a na njemu će biti prikaynane i biografske drame „Linkoln“ i „Hičkok“. U filmu Hičkok, reditelj se bavi odnosom Hičkoka i Alme Revil, njegove supruge, 1959. godine tokom snimanja kultnog filma „Psiho“. Iako su u braku više decenija, Alma i Hičkok imaju složenu ljubavnu vezu, koja će imati presudnu ulogu u konceptu i realizaciji pomenutog filma.

Na FESTU ćemo premijerno gledati i adaptaciju romana Džeka Keruaka „Na putu“, kao i film koji je osvojio nagradu žirija na 65. Kanskom festivalu „Anđeoski deo“ Kena Louča.

Nakon 63. filmskog festivala u Berlinu , na FEST stižu i akciona drama Vong Kar Vaja „Veliki majstor“, kao i film „Najbolja ponuda“ Đuzepea Tornatorea. Na najpriznatije domaćem filmskom festivalu, gledaćemo i novo ostvarenje dobro poznatog majstora trilera, horora i psihološkog trilera, Park Čan Vuka „Stoker“.

Do kraja 2013. ljubitelji filma će imati priliku da pogledaju i triler „Zatvorenici“ sa Hjuom Džekmenom i Džejkom Gilenhalom, novo ostvarenje Džejmsa Greja „Mračne ulice Menhetna“, „Lice ljubavi“ Majkla Vinterbotoma, kao i novu dramu Rejfa Fajnsa „Nevidljiva žena“. Film „Samo Bog prašta“, u kome opet sarađuju Nikolas Vinding Refn i Rajan Gosling, takođe će se naći na bioskopskom repertoaru 2013. godine. Od domaćih ostvarenja, konačno ćemo pogledati dugo očekivani film „Falifikator“ Gorana Markovića, rađen po istoimenoj predstavi ovog reditelja, koja se već godinama uspešno igra u BDP-u. Ovaj film će zatvoriti ovogodišnji FEST, a intrigantna komedija „Sveštenikova deca“ Vinka Brešana premijerno će biti prikazana 6. februara u Sava centru. Debitantski film Koste Đorđevića „Skidanje“ i „Top je bio vreo“ Slobodana Skerlića u bioskope stižu do kraja godine.

Na proleće, u komičnoj 3D avanturi upoznaćemo modernu porodicu „Kruds“, a koliko su brzi puževi saznaćemo u filmu „Turbo“. Od kreatora filmova „Ledeno doba“ i „Rio“, imaćemo priliku da pogledamo film „Čuvari tajnog kraljevstva“, priču o borbi Dobra i Zla u magičnoj šumi koja skriva tajanstveno kraljevstvo.

Ljubitelji komedije će na leto uživati u filmovima „Žestoke devojke“ i „Mlađi referenti“, a krajem godine možemo očekivati i novi film Ridlija Skota „The Counselor“, u kome glavne uloge igraju Bred Pit i Majkl Fasbender.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari