Bočeli u Beogradu, ali na vodi: Kako je književnica pokušala da sluša koncert čuvenog pevača a da ne plati skupu kartu

Ostavite komentar


  1. Слушао сам Бочелија ’99. Изгледа да га нисам разумео па ми се није баш свидео. Није ми се никако свидео. Можда је крива малограђанштина.

  2. Bravo za tekst.
    Sve ste dobro napisali.
    Ja sam inace bila u publici u Areni 2005.kada se na koncert išlo isključivo i samo zbog muzike i glasa Bočelija.

  3. Rolingstonsi Gelzenkirhen, karte id 165 do 517 evra. Idem da gledem, ne idem na more, kapusi gospodzo.

  4. Rekla bih za toalete koje su nosile ove gospe na portalima samo one Vuckova sekretarica prva, a pa i prva dama Tamara bila da li je platila kartu!?!? I haljina koju je nosila kosta 1800eura odakle joj pareee, a pa sta pricam reklamira ili poklonnn a “ dame“ su prazilukovke znate, skorojevicke nasminkane krec sminka komentar iz provincije

  5. Eh, kako nedostatak parceta papira zvanog ulaznica za Bocelijev koncert menja pogled na svet i na ljude… inace, tih 20000 dinara za kartu pre 10 ili 15 godina i jeftiniji u odnosu na sadasnje….

  6. Da vas obavestim da zabave “preko sindikata” više nema !
    Ovakvi umetnici skupo naplaćuju svome nastupe i ko može može a za sirotinju Guča!
    Prošle srede bio na koncertu Roger-a Waters-a u Albany , New York. Drugi red ispred bine $900.00 USA.
    Meni vredelo!

  7. Draga gospodjo . . . imajte poverenja u buducnost jer doci ce ON ponovo . . . eto zvali su ga u Leskovac ( na Rostiljijadi ) ali je Jelena ( Karleusa ) “ pobedila na tenderu “ . . . kada se vec prica o novcu , cene ulaznica za koncerte naseg VIRTOUZA violine Nemanje Radulovica uz Velike Francuske Simfonijske Orkestre ( to je zvanicno ime ) su od 15 do 40 € u Parizu . . .

  8. Ja sam bio na koncertu 2005-te u Areni i tada sam se srećno provukao za džabe 🙂 ali tada sam bio student i pljeskavica mi je bila luksuz. Ali da književnica koja je upravo potrošila 2000 evra za letovanje žicka za ulaz na koncert mi je neverovatno! :)))

  9. Ocito da smatraju da mi,normalan svijet,ne slusamo i ne znamo tko je Maestro Boceli?!Strasno,a vjerovatno ce biti jos strasnije.

  10. Saosecam sa piscem teksta, jer su karte za obicne ljude zaista preskupe, verovatno zato jer moraju da pokriju one, koji ne placaju nista, a imaju mesta u lozi. Nije ovaj koncert jedini primer paralelnih svetova u Srbiji, nazalost. Postoje i mnogo gore situacije, gde se bas osetetite ponizeno.

  11. Citam komentare i vidim koliko niko nije shvatio na sta se knjizevnica zali. A to je da nije bio ogradjen samo prostor gde je koncert, vec i 200m u radijusu sve ulice oko njega. Pa se zena pita , da li si te ulice necije privatno vlasnistvo? Jedno je sigurno,koncert je napravljen za finansijsku elitu, a od te elite pola njih nije ni platilo ulaznice, niti privatno slusa Bocelija .

  12. Gospođo samo Vi pišite. Tekstovi su vam vredni pažnje. A botova… pa oni su sad ko korona.. mutiraju…i u svet umetnosti gde stvarno ne pripadaju. Ali i to će proći. Razumite ih: oni to moraju da rade

  13. Muka mi je od tih umetnika koji na potpunom kraju svoje karijere, kada više nisu u ranijem kapacitetu, dolaze u zemlje kao što je naša Srbija, i uzimaju velike pare a ne daju skori ništa, ne zato što neće, nego zato što više ne mogu.
    A još mi je veća muka od naših skorijevića koji se utrkuju da prisustvuju takvim betvrednim događajima.

  14. Ivsnka pitpuno ste u oravu.Ovi koji su navodno kupili karte i neznaju ko je Boceli ali du dosli da se zene rakmice u garderobu frizurama i novim plasticnim operacijama

  15. Cene su u skladu sa standardom građana, i zemlje.
    Tako su npr. cene karata za Bočelijev koncert u Ljubljani 22.10.2022. od 50 eur (što je takođe u skladu sa njihovim standardom)

  16. nije karta skupa nego si se ti slabo udala.
    zaradim za dve karte dok lupiš dlanom o dlan.
    prvi put lupiš u aprilu a drugi u junu.

  17. Odavno nisam pročitala ovako tacno opisivanje postojanja dva paralelna sveta kod nas.

  18. Zabranjeni grad, samo za odabrane. Dobro je, uz vodu je pa će se lako oprati, ne osvrćite se…

  19. Bočeli je bio mamac za ,,elitu“,promocija mulja koji se nataložio.Prošle godine koncert Plasida Dominga na Tašu je bio 1500 din,praznik muzike.

  20. Sto se kaze sjaj i beda prestonice. Samo je odjednom sva beda i bedastost zapravo bila iza tih ograda i ispred tog video bima. Ovi su osim Beograda na vodi uspeli da mi ogade i Bocelija! Doduse, njega na kratko, Abu Dabi u sred Bg zauvek! Napredni i besprizorni unistitelji svega cega se dotaknu, upisani u istoriju kao SNS

  21. Slažem se da je ovaj koncert tragično iskorišćen za promociju Beograda na vodi i (uglavnom) lažne elite. Ipak, nerealno je zahtevati da se omogući da se koncert prati spolja, a posebno da se video bim orijentiše prema spoljašnjim slušaocima. To nije svrha video bima. Teško je saosećati sa tekstom, koliko god se slagali u nekim tačkama, kada se kroz njega provlače letovanje od hiljadu-dve evra i rashlađeni roze.

  22. Cene karata su morale biti visoke jer neko je morao da plati besplatne karte.

  23. Oj Srbi, međ šljivama, odlučite se. Nije vam valjao komunizam, ne valja liberalni kapitalizam, tek ćete da pljujete na tehnokratiju, izgleda da smo dobri samo za pobunu.

  24. Lepa dama, autor teksta. Ja bih sa njom radje negde na miru pio taj rashladjeni roze!

  25. @TS
    Žao mi je da ne mogu da okačio cene karata u vidu snimka ekrana, ali zato nakon ponovne provere, najjeftinija karta je 55 evra, dok je najskuplja 251 eur (Gold parter).
    Toliko o cenama i standardu

  26. Odličan tekst, Nije sve izgubljeno u novinarstvu.
    Živećemo bolje i bez Bočelija kada mi nepoželjni i obični napustimo Beograd a duboke države ostanu sa se same „snalaze“

  27. Затворене улице .Замислите.То су улице свих грађана. А када грађани блокирају улице онда ником ништа .Чудан смо народ .Нама се не може угодити.

  28. Vasa zabluda je nasa stvarnost, nadam se da ce i tome doci kraj .Koncert Bocelija nije primaran,vazno je da si u „krem drustvu“ i vidjen i da se zna da si bio „tamo“.Nemam zelju ni da budem u tih 3500 gledalaca,mada sa u Areni bila i uzivala u glasu Bocelija.Nazalost sada se situacija „promenila“.

  29. Нушић поново међу Србе !!!! Даме у првим редовима не верујем да знају где је Коларчева задужбина, а од Бемуса препознају ваљда слово Б ( као Београд) али не на води…. Представа за нови крем ( све скоројевићи) свих фела а на бини Бочели( јел то беше неки бренд) велики и омиљени певач!!! Прави љубитељи добре музике слушали су га и раније без црвеног тепиха и свечаних тоалета… било је важно видети га и чути и уживати… тужна представа данашње Србије!!! Нажалост наша реалност…

  30. Tekst je izvanredan, ali odmah sam imala želju da kažem „draga Sonja, poenta je u Beogradu na vodi, Bočeli je samo čovek koji se tu zadesio!!! Ja i moj muž volimo Bočelija, ali naše penzije su bedne i mi ni slučajno ne bi mogli da se častimo ni najjeftinijim kartama! Žalosno, oboje smo visokoobrazovani…eee, pa pogrešno smo vaspitani…

  31. Oni van ograde, pozdraviće i mamu i tetku onima u ogradi. Kad dođe vreme. Uskoro.

  32. Kakvu potrebu imaju ljudi da slušaju umetnika u društvu koje se i ne razume u tu vrstu muzike. To čak i vređa. Kao što adrenalin nosi publiku dok gleda fudbal, košarku, boks, tako snaga njegovih pesama treba da nosi sve koji ga slušaju. A da li ga ko oseća? Teško. Čemu onda potreba obletanja oko mesta gde se on nalazi. Ničemu. Ponižavajuće za njega, ponižavajuće za prave poznavaoce njegovih vrednosti. Uživanje je u uhu a ne oku posmatrača. Veliki je on, toliko velik da im džaba za sve što ne znaju.

  33. Arena nije adekvatan prostor za ovu vrstu muzike. Inače, i 2005. bilo je sličnih, ako ne i istih dežurnih kritičara. Uvek nam nešto fali umesto da zahvalimo Vuku Žugiću i Gradu sto su priuštili Beograđanima i SRBIJI da malo uživaju u nečem lepom.

  34. na nekom koncertu nekad davno sam bio i nikad više
    sve ono što volim da slušam,Slušam, obavljam na svom 50 godina starom pojačalu sa Lampama i RA zvučnicima
    neko pominje koncert u areni,akustika do….i udobne fotelje do…uživanje do…i još daš pare

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 12. i 13. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.