Bong Džun Ho, reditelj "Parazita", snima novi film s Robertom Patinsonom u glavnoj ulozi 1Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Sledeći film Oskarom nagrađenog južnokorejskog reditelja Bonga Džun Hoa zove se „Miki 17“, a glavnog junaka u njemu tumačiće Robert Patinson. Film studija Warner Bros. trenutno je u produkciji i debitovaće na velikom platnu 29. marta 2024. godine.

U pitanju je adaptacija naučnofantastičnog romana Edvarda Eštona, koji je izdavač St. Martin Press opisao kao kompleksni SF triler u duhu „Marsovca“ i „Tamne materije“. Patinson će igrati člana ekspedicije poslate da kolonizuje ledeni svet Nifhajm. Njemu je namenjeno da bude „potrošna roba“ u ovoj ekspediciji, međutim, on nije spreman da dozvoli svom klonu da zauzme njegovo mesto.

Drugi detalji u vezi radnje filma nisu objavljeni i nije poznato koliko Bong planira da se drži izvornog materijala. Eštonova knjiga objavljena je u februaru 2022.

Uz Patinsona, u film će igrati i Stiven Jeun, Naomi Eki, Toni Kolet i Mark Rafalo.

Pored pisanja i režije, Bong će takođe producirati predstojeći film preko svoje kompanije Offscreen.

„Miki 7“ je Bongov prvi film od „Parazita“, koji je postao južnokorejski film sa najvećom zaradom u istoriji, kao i prvi film na neengleskom jeziku koji je osvojio nagradu za najbolji film na dodeli Oskara. Od svojih šest nominacija za Oskara, uvrnuta crna komedija osvojila je nagrade za originalni scenario, režiju, međunarodni igrani film i najbolji film. Pre nego što je „Parazit“ postao hit, Bong je bio poznat po hvaljenim filmovima kao što su „Memories of Murder“, „The Host“ i „Snowpiercer“.

Pogledajte tizer za film „Miki 17“ u produžetku:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari