Božanstvena komedija kao modni performans 1Foto: Fabrika

Premijera predstave “Život je igra”, inspirisane Danteovom Božanstvenom komedijom, sačinjena iz tri dela: Pakao, pročišćenje i Raj, u produkciji agencije Fabrika, izvedena je sinoć u Bitef teatru.

 

Reditelj i scenarista predstave Rossano Giuppa, i prijatelj Fabrike, u Italiji je poznat po brojnim pozorišno – modnim performansima.

U okviru predstave, na sceni je prodefilovalo dvadeset dvoje talentovanih, mladih umetnika: Rajko Vuković kao Dante, Nataša Miovcčić kao Francesca, Andrej Jemcov kao Paolo u paklu u Bonconte u Čistilistu, Đorđe Mišsina kao Lucifer, Sanja Popović, gošća iz Crne Gore kao Pia i Tamara Aleksić kao anđeo u ulozi Beatris u Raju.

– Moda je sastavni deo ovog multikukturalnog performansa i svi učesnici su bili obučeni u modele naših modnih kreatora i kuća,  a svaki blok se završio mini modnom revijom kreatora Verice Rakočević i Igora Todorovića, i na kraju, Itala Marseglie, italijanskog kreatora visoke mode. Nataša Miovčić kao Francesca nosila je model Verice Rakočević, Sanja Popovic kao Pia je nosila model Itala Marseglie i Tamara Aleksić kao Beatrice model Igora Todorovica – ukazano je u saopštenju za medije.

U baletskom delu predstave su učestvovali Italijanski baletski igrači, članovi Narodnog pozorišta u Beogradu, Nicolo Bianco i Rafaele Diligente, i balerine, učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru.

U saopštenju se navodi da su balerine su obukli Aforidte mode collection i Kulijer designe, a baletske igrače, Koncept 53. Gost večeri je bio mladi, talentovani violinist Grigorije Devrnja. Publiku su pozdravili Vesna Mandić, direktor agencije Fabrika koja je producent perfromansa i Ambasador republike Italije Luca Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari