Ignorisanje struke je vrh ledenog brega: Producent Branislav Jević o izmenama Zakona o kinematografiji i ćutanju Ministarstva kulture

Producent, član Radne grupe za izradu Nacrta novog Zakona o kinematografiji govori o ćutanju Ministarstva kulture na primedbe koje je uputio filmski esnaf, i zašto je u našem društvu utopija da ljudi od znanja i ugleda dođu na ključna mesta...

Ostavite komentar


  1. U Americi ne postoji nesto kao nas Filmski centar pa se godisnje snimi preko 700 filmova. Nasa drzava je siromasna i zasto bi sufinansirala filmove kad od toga nema nista, narocito sto teme obicno nisu od nacionalnog znacaja.

  2. Zasto su vec godinama filmski radnici povlasceniji od drugih umetnika, a trose drzavne pare? Zasto godisnje drzava ne pomaze slikare, pesnike, balerine, vajare….? Njima treba mnogo manje novca.

  3. U Srbiji ne postoji producent koji finansira film ili seriju iz svog dzepa nego svi na drzavne jasle. Gospodo producenti, kapitalizam je davno poceo, pa se snalazite kako znate i umete, a drzava te pare da preusmeri na lecenje dece, a ne gradjani da skupljaju novac sms-ovima.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.