Branko Kukić: Živimo u euforiji i dertu populizma

* Krležina smelost bi danas mogla da pokrene ono malo hrabrog sveta koji ovuda tumara bez ikakve podrške. Na nesreću, danas su ovde mladi najnazadniji deo društva. To je tragedija jednog naroda
Urednik izdavačke kuće "Gradac" povodom dvestotog broja istoimenog časopisa posvećenog Miroslavu Krleži

Ostavite komentar


  1. Izuzetan covek i intelektualac. Kao sugradjanin imao sam cast da ga upoznam. Jedan od poslednjih kulturnih Prometeja naroda koji nestaje..

  2. Ovaj intervju i mnoge recenice veoma uvazenog gospodina Branka Kukica u njemu su najpotresniji dokumet vremena u kome puzimo namesto da zivimo. Na momente sam imao istinsku radost da citam istinu ali istovremeno strah da se ovde i sada za dugo vremena svetlosti ne mozemo nadati.

  3. Gospodin Kukic je neumljivo naostren selinovskim sarkazmom i pesimzmom. Bilo bi zaista lepo da isti ima sopstveni misao a ne varijacije na vec receno o drustvu uopste. Jasno je da je biti kritican isplativo, jer na taj nacin (razmisljamo) dobijate onu manju "vecinu", koja talambasa i bruji. Osecati se posebno je mozda svrha?Iskreno, nedopustivo je da su mladi, u jednoj sumanutoj tvrdnji bez valjanog argumenta, najnazadniji deo drustva. Ovo nije samo moje neslaganje, vec i reakcija na to sto sarkazamu gospodina Kukica nedostaje humora da bi, ako nista, bar bio interesantan.

  4. Gradac je godinama svetionik onog dela Srbije, o koji se rijaliti, što na televizijskim kanalima , što na tabloidnim časopisima , a sve više u parlamentu , razbija, a on odbija da se ugasi . Branko Kukić je posvećen, hrabar i dalekovid kulturni poslanik , kakvih je malo . Doduše, podigao je kriterijum dosta visoko , tako da treba biti načitan, informisan, i pomalo znatiželjan da bi ga veći deo ljudi pratio .

  5. Branko Kukic ne treba da prica, Gradac je dovoljan… Ali, Gradac treba znati citati…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.