bred pit džordž kluni wolfsFoto: SONY PICTURES / Planet / Profimedia

Bred Pit i Džordž Kluni i dalje su među najplaćenijim glumcima Holivuda, ali su njihove plate za predstojeći film Wolfs iznenadile mnoge.

Zvezde kao što su Bred Pit i Džordž Kluni često mogu da zarađuju više od produkcijskog tima, ali retko se događa da su plaćeni mnogo više od samog reditelja, prenosi Index.hr.

Mnoge obožavatelje iznenadila je činjenica da su Pit i Kluni bili plaćeni po 35 miliona američkih dolara za Wolfs, dok je reditelj Džon Vots, koji iza sebe ima niz blokbastera, dobio 15 miliona dolara.

Naime, Vots je režirao filmove Spider-Man: Homecoming (2017), Spider-Man: Far From Home (2019) i Spider-Man: No Way Home (2021), koji su zaradili više od tri milijarde dolara širom sveta.

Osim toga, napisao je scenario za Wolfs i na filmu je radio kao producent.

Korisnici krive Apple

Nakon što je The New York Times otkrio koliko su Bred Pit i Džordž Kluni zaradili na ovom novom filmu, korisnici društvene mreže X počeli su da kritikuju Apple.

„Nijedan glumac ne bi trebalo da bude toliko plaćen za ulogu u filmu“, napisao je jedan korisnik, prenosi Unilad.

„Ovo nema nikakvog finansijskog smisla“, dodao je drugi.

„Ostatak filmske ekipe verovatno nije zaradio ni milion dolara zajedno“, dodao je treći.

„Znači, pokušavate mi reći da izvršni direktori zaslužuju milione dolara više od radnika, ali filmski reditelji bi trebalo da zarađuju milijone manje nego glumci?“ napisao je četvrti.

Bred Pit i Džordž Kluni će skoro direktno na striming

Džordž Kluni je u prošlogodišnjem intervjuu za Deadline rekao da su on i Bred Pit pristali da rade na filmu i vrate deo plate pod uslovom da Apple prikaže Wolfs u bioskopima.

Iako je to bio prvobitni plan, Apple je ovog meseca otkrio da će film ipak biti prikazan samo u nekoliko odabranih američkih bioskopa, a 27. septembra dolazi na striming.

Isto tako, izvan SAD biće prikazan samo na Venecijanskom filmskom festivalu 1. septembra.

Vots je rekao da ga je ova promena iznenadila jer je želeo da njegov film bude dostupan u bioskopima.

„Ovaj film oduvek sam zamišljao kao film koji će biti prikazan u bioskopima. Snimili smo ga za gledanje u bioskopu i mislim da je to najbolji način gledanja“, izjavio je Vots.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari