Britanski savet podržava projekat Novi Sad EPK 2021. 1

Povodom zvanične posete britanskog ministra spoljnih poslova Borisa DŽonsona Srbiji, Ministarstvo kulture i informisanja i „Britanski savet“ potpisali su dvogodišnji sporazum o saradnji.

Na osnovu tog sporazuma, „Britanski savet“ će pružiti punu podršku projektu „Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021“ i u saradnji sa srpskim Ministarstvom kulture i informisanja, tokom naredne dve godine, sarađivati u oblasti pružanja podrške stručnjacima u audio-vizuelnom sektoru u Srbiji i podizanju kapaciteta srpskih muzeja.

– Želimo da uradimo sve što je u našoj moći da podržimo ovu saradnju i da izgradimo mostove između Velike Britanije i Srbije – izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson povodom potpisivanja sporazuma.

Ministru DŽonsonu je predstavljen veliki uspeh nedavne izložbe Dejmijana Hersta „Nova religija“ održane u „Muzeju savremene umetnosti Vojvodine“, u okviru promocije projekta „Novi Sad 2021“. Britanski ministar spoljnih poslova sreo se i sa predstavnicima „Exit festivala“, partnera „Britanskog saveta“ na razvoju jedinstvene digitalne muzičke platforme.

Sporazum o saradnji, u prisustvu šefa britanske diplomatije i srpskog ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića, potpisali su direktorka „Britanskog saveta“ za Srbiju i Zapadni Balkan Kler Sirs i pomoćnica ministra kulture i informisanja za međunarodnu saradnju Asja Drača Muntean.

Kako se navodi u saopštenju „Britanskog saveta“, ovim sporazumom dve institucije su jasno pokazale posvećenost daljem razvoju i pružanju podrške međunarodnoj saradnji Velike Britanije i Srbije u oblasti kulture. Sporazum je potpisan tokom posete britanskog ministra spoljnih poslova „Jugoslovenskoj kinoteci“ u Beogradu.

List Danas u saradnji sa Gradskom upravom za kulturu Grada Novog Sada – projekat „Novi Sad na putu ka Evropskoj prestonici kulture 2021.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari