Najveća novina u jednom od najboljih projekata kulture u Vojvodini – Brod teatra, svakako je da će od ove godine ova putujuća pozorišna ekipa imati svoj brod. Uz svesrdnu podršku Izvršnog veća Vojvodine, u Segedinu je kupljen brod, tako da će ekipa Brod teatra od ovoga leta biti „svoj na svome“.

Najveća novina u jednom od najboljih projekata kulture u Vojvodini – Brod teatra, svakako je da će od ove godine ova putujuća pozorišna ekipa imati svoj brod. Uz svesrdnu podršku Izvršnog veća Vojvodine, u Segedinu je kupljen brod, tako da će ekipa Brod teatra od ovoga leta biti „svoj na svome“. Iako se ne zna tačno datum kada će zaploviti, ekipa pod umetničkim rukovodstvom Ratka Radivojevića počela je sa probama nove predstave po tekstu koji je specijalno za Brod teatar napisao novosadski književnik Đorđe Pisarev. Drama „Naš život malen uokviren snom“ doživeće svoju praizvedbu najverovatnije krajem jula kada brod bude pristao na vode Dunava u Vojvodini. Ove godine, Brod teatar neće krenuti svoju turneju iz Novog Sada već će putešestvije „plovnim putevima Vojvodine“ početi na severu i premijera predstave će se desiti u Senti, a prva repriza će biti u Kanjiži. Brod će prvi put uploviti i u Begej, te će predstavu gledati i u Zrenjaninu, Titelu, Bečeju, Srbobranu i drugim mestima Vojvodine.
Turneja će biti završena u Novom Sadu, gde će se predstava igrati tri večeri zaredom. Produkcija je poverena Studentskom kulturnom centru, a od ove godine će meštani varoši gde Brod bude pristajao imati priliku da uživaju i u drugim kulturnim sadržajima: izložbama slika i koncertima koji će biti organizovani nakon izvedbi predstave. Ovoga leta, sa Teatrom će nastupati rok sastav Screaming Brothers.
Predstavu „Naš život malen uokviren snom“ režira Ratko Radivojević, za scenografiju se brine Nikola Džafo, a za kostime Romana Knežević. Muziku je komponovao Nemanja Radivojević, a koreografiju je uradila Nataša Vranešević. U predstavi će glumiti Milovan Filipović, Saša Latinović, Ivan Cerović, Ervin Hadžimurtezić, Nataša Vranešević, Maja Milovanović, a ponovo ćemo imati priliku da čujemo i Agotu Vitkai Kučera. Probe predstave su već počele zahvaljujući Pozorištu mladih koje je Brod teatru ustupilo malu scenu za pripreme dok ne pristigne tako dugo očekivani brod. G.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari