Kako je i najavljivano za vreme letošnje turneje Brod teatra plovnim putevima Vojvodine, nakon letnje sezone, ovogodišnja predstava „Šta sve možeš u Njujorku kad si mrtav oduvek“ igraće se i na Dramskoj sceni novosadskog Pozorišta mladih.

Dramu Đorđa Pisareva adaptirao je i režirao Ratko Radivojević i ona je premijerno odigrana u Bačkom Petrovcu, gde je i započela ovogodišnja turneja. Nakon trinaest vojvođanskih mesta kraj kojih se zaustavio Brod teatar, predstava je izvedena i u Novom Sadu. Ni dva izvođenja nisu bila dovoljna da svi zainteresovani pogledaju predstavu jer je Beogradski kej bio prepun.

– Sada će pozorišna publika biti u mogućnosti da vidi predstavu i na zatvorenoj sceni. Uvrstićemo je u redovan repertoar i tako samo nastaviti saradnju koju većdugo gradimo sa Brod teatrom – istakao je na juče održanoj konferenciji za novinare Zoran Đerić, upravnik Pozorišta mladih.

Prva predstava je zakazana za večeras u 20 sati na Velikoj sceni Pozorišta mladih, a publika će ponovo moći da je vidi i tokom narednih meseci. Ulaznice koštaju 300 dinara kao i za sve ostale predstave Dramske scene u ovom pozorištu. Ratko Radivojević istakao je da će se brod tokom zime renovirati kako bi mogao da služi i tokom cele godine, a kada se bude potpuno osposobila nova pozorišna, u ovom slučaju plovna, scena, saradnja će biti obostrana jer će i Pozorište mladih moći da gostuje „na plovnim putevima Vojvodine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari