brzinaFoto: NZ / Christophel Collection / Profimedia

Film Brzina ove godine slavi 30. godišnjicu, a tim povodom su Sandra Bulok i Kijanu Rivs razgovarali sa autorom podkasta 50 MPH.

„Sećam se samo vozila prepunog ljubaznih i zabavnih ljudi“, počela je Sandra Bulok o snimanju filma Brzina, koji je osvojio dva Oskara, vratio budžet desetostruko i bio jedan od najvoljenijih akcionih filmova 90-ih.

„To je bilo neočekivano. I činjenica da i dalje podstiče razgovor među obožavateljima različith generacija, čini da se osećam dobro. Nostalgično na gorko-slatki način. Jer munja ne udara dva puta na isto mesto i mislim da niko nije očekivao ni da će prvi put udariti tako.“

„Svi umetnici i sve zanatlije koji su radili na filmu, svi su odisali toplinom i iskrenošću i mislim da je u samom zabavnom konceptu filma taj kvalitet zapravo proizašao iz njih, znate“, rekao je Kijanu Rivs.

Sandra Bulok je rekla da iako je znala da nije prvi izbor za glavnu žensku ulogu u filmu Brzina, to je nije sprečilo da dokaže svim snagama da je zaslužuje.

„Nisam bila prvi izbor. Nisam bila drugi izbor. Mislim da nisam bila ni treći izbor, ali bila sam izbor i bila sam uzbuđena i srećna što sam tamo i, vidite, za neke od najboljih trenutaka mog života, nisam bila prvi izbor.“

Film Brzina dobio je nastavak u kome se vratila Sandra Bulok, ali ne i Kijanu Rivs

Ovo je bio i prvi izlet Rivsa u akcione filmove, ne računajući Point Break, nakon čega je izgradio karijeru mahom u ovom žanru.

„Mislim da je rad sa Sendi i bivanje u tom trenutku, znate, pravljenje filma i sposobnost da se pravite na toliko uverljivi način u takvim okolnostima. Znate, da uđete u taj trenutak i pomislite ’Bože, šta mi to radimo?’“, dodao je Kijanu.

Sandra je dodala i da je koncept napetosti doveo do toga da nema puno vremena za romasu, odnosno da sve te scene budu još naglašenije.

„Nismo se puno gledali u filmu osim možda dva, tri puta, jer smo se borili sa okolnim faktorima. I mislim da je zato sve bilo tako naelektrisano, jer ste želeli da se oni povežu dok ste gledali. Tako da je to bio pametan način postavke, da se ljudi odvoje. Predigra, zapravo.“

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari