Cineplexx otvorio nove bioskope u Nišu i Prištini 1

Nakon izgradnje koja je trajala samo šest meseci, Cineplexx je otvorio bioskop izgrađen po poslednjim standardima sa 800 mesta i opremljen najsavremenijom bioskopskom tehnologijom u Nišu, trećem po veličini gradu u Srbiji.

U poslednjoj nedelji novembra u Prištini je otvoren prvi Cineplexx bioskop, nakon perioda izgradnje koji je trajao četiri meseca. Ovaj bioskop sa šest sala u jednom trenutku može da ugosti 1.000 posetioca. Oba multipleksa opremljena su digitalnom 3D tehnologijom i najsavremenijim Dolby zvučnim sistemom, dok najveće sale u oba bioskopa nude i mogućnost projekcija u 4K rezoluciji i HFR tehnologiji.

„Otvaranja u Nišu i Prištini otvorila su novo poglavlje našeg uspeha u jugoistočnoj Evropi. Očekujemo do 250.000 posetilaca svake godine“, kaže rukovodeći partner kompanije Cineplexx International Kristof Papusek.

Bioskop u Nišu je četvrti u Srbiji kojim upravlja ova porodična kompanija. U poslednjih pet godina, otvorena su tri Cineplexx bioskopa u Srbiji (dva u Beogradu i jedan u Kragujevcu). Još jedan, novi bioskop u Srbiji trenutno je u izgradnji – multipleks sa osam sala u tržnom centru „Beograd Plaza“ koji će imati 1.500 mesta i biti prvi bioskop u jugoistočnoj Evropi sa mogućnošću prikazivanja filmova uz pomoć laserske projekcije. Otvaranje ovog bioskopa planirano je za april 2017. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari