Činjenice koje niste znali o filmu „Boj na Kosovu“

Ostavite komentar


  1. Bez obzira sto se vide traktor i farmerke, taj film je odlican pre svega zahvaljujuci scenariju i par briljantnih uloga.

  2. To vase lazne novinare najvise boli jer svi dolaze iz zemalja bez istorije i junaka samo gramzivci placeni

  3. Ja lično nisam bio zadovoljan filmom kada sam ga pogledao prvi put još onda.
    Čin neko bude se setio da snimi bolji, ja ću aplaudirati. ( nasam se iskreno tome)
    Do tada moramo da se zadovoljimo ovim ostvarenjem.

  4. Citav zivot smo terali kontra, boj na Kosovu se desio jer smo branili evropu od Turaka i od islama a sada nam ta evropa vraca duplo gore nego sto su nam tada Turci uradili.

  5. i pored svega što ste naveli meni je film odličan glumci nezaboravni i dan danas volim da ga pogledam!

  6. Nisam gledao film, niti me interesuje. Delom izmenjena istorija (bar kako se pisalo), delim pogresni mitovi. Evo, npr., M. Obilic Junak u mitu. Slavi se njegova hrabrost. A ubio Murata na kvarno. To smo mi. Ima previse negativnih primera za jedan komentar razumne duzine. Ucutacu.

  7. Kada se znaju ove okolnosti, film je odličan, uprkos manjim propustima. Gluma izvrsna.

  8. E,Zdravko,
    Kad se slucajno sapletes,pa padnes u blato-isprljas se,sta ćes.
    Ali,kad ne prihvatas dobronamernu ruku,nego se batrgas-blatis se jos vise!

  9. Pošto sam bio asistent snimatelja na tom filmu, znam koliko je grešaka bilo. Inače šotra je poznat po svojim brljotinama, te tako se u filmu čulo DINARA, litara,kilograma, Što tad nije postojalo. Toliko smo para potrošili da smo za završnu scenu morali da dovedemo 2 zgloba autobusa đaka da nam budu statisti po Delibradskoj pescari te nas se sve pravili od teksasa. Imam tu još anegdota kako biva kada se pravi namenski film…

  10. Što se tiče traktora, to je obična prevara u montaži da bi se kritikovao film. Bio sam prisutan i ja sam snimao tu scenu, NIKAKVOG TRAKTORA NIJE BILO!!!

  11. Nemanjici i film o njima stvaranje kraljevine su katastrofa..kao da je snimao amater bez novca. Ako ne znate sta i kako pogledajte sta rade Turci u Tv seriji Sulelman velicanstveni..da pozelis da zivis u haremu. A ovde Nemanjic prikazan u ritama u nekoj kolibi od pruca sto nije istina. Uvek Srbe prikazujete gore nego sto jesu. Pa se stranci iznenade kad didju u Srbiju da nismo pleme iz Amazonije nego normalni evropski ljudi.

  12. Imali smo priliku da uradimo istorijski film, spektakl, kao Ben Hur ili Hrabro srce, ali nismo je iskoristili, nismo umeli na žalost. Film je naprotiv jeftina produkcija, a skupa. Šteta.

  13. Pola škole je statiralo glumeći mrtve Turke, tj. ležeći. Bili smo u trećem srednje.

  14. Pored viljuske boc, i kasike, imali smo i traktor IMT u 14 veku. Dok su drugi orali ralom i volovima… Bajo moj

  15. Синоћ сам поново, по ко зна који пут, одгледао „Бој на Косову“. Обраћати пажњу на техничке мањкавости и пропусте било би као „од дрвећа не видети шуму“. А „шума“ су маестралан сценарио и антологијске, свевременске реплике који упућују сваки нараштај на универзалне вредности којих се треба држати. Ремек-дело.

Ostavite komentar


Kultura

hercegnovski strip festival

Hercegnovski strip festival 2024. od 6. do 12. septembra

Ovogodišnji 18. međunarodni Hercegnovski strip festival (HSF) biće održan od 6. do 11. septembra, uz učešće oko 100 autora među kojima 12 renominarnih svetskih umetnika, a program čine izložbe, brojne radionice za mlade talente, kao i muzički sadržaji- najavili su organizatori, na konferenciji za medije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.