Prezentacija projekata CONA (Ljubljana, Slovenija) najavljena je za večeras i sutra u beogradskoj Galeriji O3one. Autori su Irena Pivka (arhitekta, scenograf, intermedia artist) i Brane Zorman (kompozitor, muzičar, intermedia artist). Autori, u okviru platforme CONA, stvaraju projekte od 2001, a dosad je u produkciji ljubljanskog Zavoda „Maska“, pod krovnom markom CONA, realizovano oko sedam projekata, a autori su registrovali Zavod CONA za procesiranje sodobne umetnosti, koji od sada preuzima producentsku funkciju daljih aktivnosti CONA projekata.

Prezentacija projekata CONA (Ljubljana, Slovenija) najavljena je za večeras i sutra u beogradskoj Galeriji O3one. Autori su Irena Pivka (arhitekta, scenograf, intermedia artist) i Brane Zorman (kompozitor, muzičar, intermedia artist). Autori, u okviru platforme CONA, stvaraju projekte od 2001, a dosad je u produkciji ljubljanskog Zavoda „Maska“, pod krovnom markom CONA, realizovano oko sedam projekata, a autori su registrovali Zavod CONA za procesiranje sodobne umetnosti, koji od sada preuzima producentsku funkciju daljih aktivnosti CONA projekata. Projekti CONA predstavljeni su u galerijama Škuc Ljubljana, Moderna galerija Ljubljana, Galerija A+A Venecija, UGM Maribor, ESC Grac, Kapelica Ljubljana, Mestna galerija Nova Gorica… Autori sarađuju sa Igorom Štomajerom (Intima), Dejvidom Grasijem (Aksioma), a kao koautori scenskih i plesnih predstava, sa nezavisnim pozorištima u Sloveniji i šire.
Prezentacija i izložba projekata CONA počinje večeras od 18 sati, a reč je o delu tog projekta (Cona B, 2002; Cona C, 2003; Cona C Vstop Jug, 2004; Cona Turizem, 2005; RUTLISTRASSE, 2006), sa zajedničkom tematikom: proučavanje aspekata i problematike integracije i migracija, geopolitičkih promena, raseljavanja, kulturnih i socioloških promena u pojedincu i širem društvu u različitim situacijama, konfrontacije sa novim kulturnim i socijalnim prostorom, odnosno kulturnom sredinom. Autori se večeras fokusiraju na dva poslednja projekta – CONATURIZEM i Rutli Strasse. Biće predstavljeni i drugi projekti CONA, posebno poslednji – RADIOCONA – projektna, legalna UKV radio stanica, koja je bila aktivna na području Ljubljane, između 1. i 8. januara. Druge večeri od 19 sati predviđen je program „Brane Zorman Vs BEITTHRON – CTR (audio-video surround live event).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari