Da li je „druga Srbija umrla“ kao što tvrdi Bora Ćosić?

Ostavite komentar


  1. Ne znam za vas, ali ja sam umrla i umirem i dalje u ovoj smrti od života.
    Danas mi neće objaviti komentar, kao ni juče ni sutra. I to je deo smrti.
    Jeste, umrla je, pravo kaže Bora Ćosić.

  2. Konstantinovic je bio rezimski filozof, pisao hvalospeve Brozu.

  3. Za bolesno društvo ne vrede knjige koje se sada objavljuju i čitaju, već samo one koje zadovoljavaju moto koje zadovoljva sadražin moje knjige. A on glasi:
    “Smatram da bi trebalo čitati samo takve knjige koje nas ujedaju i bodu. Ako nas knjiga koju čitamo ne budi udarcem pesnicom po glavi, zašto je onda čitamo? Da nas usreći? Zaboga, bili bismo srećni i da nema knjiga, a knjige koje nas usrećuju mogli bismo za nuždu pisati i sami. Ali potrebne su nam knjige koje na nas deluju poput nesreće koja nas jako boli, poput smrti osobe koju smo volele više od sebe, kao da su nas odagnali u šumu, daleko od ljudi, kao samoubistvo, knjiga mora biti sekira za zamrzlo more u nama”. Franc Kafka

  4. Srbija je oduvek bila nazadna,pretezno varvarska zemlja,poput rusije ili severne koreje.Jedino je u Jugoslaviji to bilo prikriveno I zamaskirano od visih civilizacija poput Slovenije I Hrvatske odnosno srandardima koje je Tito visoko postavio za svoje vreme.

  5. Jeste, izgleda, da je „druga Srbija“ na izdisaju, u čemu je pomažu nekada njene uzdanice, a sada neki prilogođeni da bogato uživaju, drugi da žive od pisanja za svoje novine i govore na svoje tv kanale koje ne dotiću suludu vlast. Dobricu Ćosića sa njegovim lagorijama zamenio ga je Vuk Drašković, u šta mu pomažu nekada opoziciski mediji, jer dobro zarađuju na tv serijama prema knjigama Ćosića kao i Draškovića! Ako ne urednici i novinari ono vlasnik tih medija. No, promenili su se i uslovi, te su se pojavili novi ljudi kakav je napokolebljivi Savo Manojlović. Tek kada uskoro udari po glavi primitivne Srbe, a oni vladaju, sadržina moje knjige „Jevanđelje po istini“ doći će pucanja od ludosti većeg dela društva. Evo samo naslova prvog dela knjige:
    SVETSKA EKONOMSKA, MORALNA KRIZA! A GDE NAM JE BOG?!
    Boga nema, no težnja ka višoj, božanskoj svesti neće nikada prestati

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.