Da li su žene pobedile muškarce?

Prikaz knjige „O ženkama i mužjacima“ autora Nebojše Ivanovića

Ostavite komentar


  1. Može se reći sa aspekta evropskih žena i njihovog položaja da postoje dve vesti, jedna dobra i jedna loša. Prva, ona dobra, bila bi da su evropske žene ostvarile u poslednjih stotinak godina veliki napredak, emancipaciju, lakši položaj, veću udobnost…. Druga, loša vest je da to ne može da potraje, takav sistem se po principu neumitne biološko-istorijske realnosti neminovno urušava i to je ono što se sve više i sve brže dešava širom evropskog sveta. Problem je u tome što to samo manjina ljudi u Evropi za sada dobro razume, pa tako i autor ove knjige to ne ume da sagleda u dubljem smislu pa se bavi površnim fenomenima tipa monogamija, poligamija i sl. Odgovor na pitanje „Da li su (evropske) žene pobedile muškarce?“ bi mogao da bude potvrdan, jesu, i za to će one platiti veliku cenu u budućnosti, a i svi mi sa njima.

    1. Dovoljno je samo procitati naslov:
      ‘Da li su žene pobedile muškarce?’
      Zene i muskarci zive u zajednici koja je vise ili manje balansirana, a prilikom odrzavana balansa najgluplje sto mozete da ucinite je da se borite protiv nekog.
      Oboje padate, a na ciju stranu padate, to je potpuno nebitno…
      Eh, feminizam i moderna levica…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.