Da li zna prvoborac?

Odgovor Emira Kusturice na sećanja Radivoja Cvetićanina o Festu

Ostavite komentar


  1. Kusto,
    ne brigaj brige…. Da te podsetim na reči F:D. Ruzvelta: ,,Uspešan čovek se meri po broju svojih neprijatelja“….Tvoj rad i tvoja dela, sveobuhvatno, mogu stati u tri do četiri prosečna života…. Ulepšao si život mnogima, neki su shvatili, neki će tek da shvate…. Budi mi zdrav i daj neki nov film….

    1. U tom slučaju Kusta je neuspešan jer ima samo jednog neprijatelja, bivšeg sekretara IK CK Srbije. To je čudno, ako u svojoj prvoj knjizi piše da mu je cenjeni otac, Murat Kusturica, bio sekretar za kulturu SK BiH.

  2. Често ме г. Кустурица изненади реаговањима на изјаве објективно безначајних људи. Лав нема потребе да риче да би отерао муве.

    1. Zabolela ga izjava da je trazio i dobio honorar da dadilja Formana. I mene je zabolelo sto je Kusta nedavno u Danasu napisao da je Miki Manojlovic bio manje placen od majmuna, a vidis, Miki je tu uvredu ocutao kao veliki gospodin.

      1. Dragi „Nemanja“, secam se dobro tog intervjua, i vrlo gresite kada kazete da je predstavljanje informacije o honoraru Mikija i majmuna, zamisljena kao uvreda. Ja sam taj intervju razumela kao pricu o paradoksu i ludilu koje je okruzivalo pravljenje filma, gde je povrh svega majmun sa svoja 3-4 cuvara, bio placen vise nego glavni glumac. U opisu opste besparice, pominjan je i Bata koji je jedva cekao da se vrati u pozoriste. Vi i ja kao da smo citali dva razlicita intervjua Kusturice, ciji nisam fan.

    2. Poznat sarlatan iz klupa,ne moze sakrit da dolazi iz ambijenta zemlje mrznje na cemu je i doktorira bosanski nobelovac Ivo Andric

  3. Vi ste profesore Kusturica nama ulepšali život, i hvala Vam za to. Ne obraćajte pažnju na zavidne, ostanite takvi i dalje

  4. Postoje sacuvani programi ranih Festova pa se sve lepo moze proveriti. Na prvim festovima je bilo najvise americkih filmova, narocito na prvom, ne samo filmova vec i gostiju.

  5. Draga Milice kada već govoriš o paradoksu i ludilu, zar nije ludilo da čovek pokupi dve palme u razmacima od par god.Nakon toga ništa. DA podsetim da ni Godar nema dve!?? Ništa protiv profesora Kusturice i njegovog smisla stvaralastva ali brate mili
    Dve palme???? Iskren da budem za ove skorašnje filmove ne da ne može da prismrdi Kanu nego ni Jagodini.To je paradoks klizav i u kvrgama.Nadam se da će Kusta da zablista istim sjajem pa da mu aplaudiram kao 90-tih,što smo svi. On danas može da dobije aplauz za prosvetno-humanisticka i neimarsko-ktitorska dostignuća, koja svako za sebe imaju svoju dinamiku rasta,budnost i traju brate mili,što se za njegove skorašnje filmove nemogu da kažem,koliko god da ga ja subjektivno doživljavam kao lepotu stvaranja koja me inspiriše.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.