Dan za uživanje i kreativnost: UZLET x Piknik događaj u Čačku 1Foto; Promo

 

U subotu, 24. avgusta, Park mladosti u Čačku postaje pravo mesto za sve vas koji volite da se opustite u prirodi i uključite u kreativne aktivnosti.

Uz raznovrsni muzički program, ekipa Uzleta i Piknika pripremila vam je i niz radionica koje će probuditi vašu kreativnost i energiju.

Kada su rekli da ćete se stopiti s prirodom, upravo su to i mislili! Ponesite svoje yoga prostirke (ili bilo koje prostirke) i pridružite se časovima ovih vežbi u Parku mladosti. Od 17 časova, čas joge vodiće Jelena Ristović, diplomirani fizioterapeut i specijalista tradicionalne medicine. Joga na Uzlet x Piknik događaju će vam na idealan način smiriti um i oslobodite telo od stresa.

U skladu sa aspektom negovanja ljubavi prema prirodi, generalni sponzor događaja kompanija A1, zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica, zajedno sa organizatorima događaja, organizovaće radionicu oslikavanja hranilica za ptice. Pod vodstvom lokalnih umetnika i domaćina iz Čačka, imaćete priliku da oslikate hranilice koje će biti postavljene u urbanim vrtovima širom Srbije u okviru projekta „Niklo kao ja“. Svi učesnici ove radionice dobiće na poklon piknik ćebiće i frizbije.

Dan za uživanje i kreativnost: UZLET x Piknik događaj u Čačku 2
Foto: Promo

Za ljubitelje rukotvorina, tu je radionica keramike koju organizuje ART-F4 studio. Od 14:30 časova, imaćete priliku da pravite ploče od gline, ukrašavajući ih biljkama, korom drveća, kamenjem i drugim prirodnim elementima iz okoline. Takođe, biće i rad na grnčarskom točku, gde ćete moći da izrađujete male predmete. Najbolje kreacije biće postavljene u parku kao trajne umetničke instalacije, pružajući vam priliku da ostavite svoj umetnički trag.

Ako želite da pokrenete moždane vijuge, ne propustite da se pridružite Aktivnom klubu koji vam sprema zabavne i edukativne aktivnosti, poput šaha i stoni tenis! Cirkuska organizacija Cirkusfera takođe stiže na Piknik, donoseći sa sobom hula hop i radionice žongliranja.

Tokom celog dana, počevši od podneva, posetioci će moći da uživaju u nastupima indie bendova Oxajo i Vizelj, te muzičarke Ive Lorens, kao i DJ dua Soulful grooves. Deo muzičkog programa je podržan od platforme Srbija stvara. Uz bogat muzički program, realizovaće se i zanimljive radionice na kojima će učesnici – od najmlađih do starijih, moći da razvijaju svoje kreativne veštine, edukuju se i druže.

Muzički program počinje 18:30 časova nastupom beogradskog indie rock benda Oxajo, dok će u 19:15 nastupiti muzičarka Iva Lorens. U 20:15 časova na bini će se naći bend Vizelj iz Beograda, dok će DJ duo Soulful Grooves vrteti muziku od 21:30 časova do ponoći. Deo muzičkog programa je podržan od platforme Srbija stvara. Generalni sponzor događaja je kompanija A1, a podršku su pružili Grad Čačak i Sportski centar Mladost. Na događaju će moći da se kupi hrana i piće, a ulaz je besplatan.

Pridružite se ovom događaju u subotu, 24. avgusta od podneva, u Parku Mladosti u Čačku, i uživajte u danu ispunjenom kreativnošću, opuštanjem i zabavom!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari