Tri festivalska dana i tri glumačke bravure u tri sjajne pozorišne predstave nagrađene Zoranovim brkom. Sezonu je otvorio Vlastimir Đuza Stojiljković kome je Zoranov brk pripao za ulogu Dina u „Ocu na službenom putu“ Ateljea 212. Bojana Dimitrijevića žiri XX Dana Zorana Radmilovića nagradio je ovim priznanjem za glumačko ostvarenje lika mladića Miloša u predstavi „Dokle“ Ateljea 212 iz Beograda, autorke Milice Piletić, a u režiji Alise Stojanović.


Nebojša Dugalić okačio je četvrti Zoranov brk igrajući ulogu Mihaila Aleksandroviča Ratkina u Turgenjevljevom „Miholjskom letu“.

Do kraja zaječarskog pozorišnog festivala publika će biti u prilici da odgleda predstavu „Kanjoš Macedonović“ Narodnog pozorišta u Beogradu i Budve grada teatra po tekstu i u režiji Vide Ognjenović, „Život u tesnim cipelama“ Dušana Kovačevića u produkciji Zvezdara teatra, „Staklena menažerija“ Tenesi Vilijamsa u režiji Branka Popovića Gradskog pozorišta iz Jagodine. Poslednje festivalske večeri pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ igra predstavu „Svašta“ za koju je tekst adaptirao i režirao Milan Lane Gutović, nakon čega će biti dodeljene nagrade i XX Zoranovi dani biti svečano zatvoreni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari