Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru: „Zoranov brk“ pripao Milutinu Mimi Karadžiću 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Takmičarski program 31. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ nastavljen je predstavom Zvezdara teatra iz Beograda „Sportsko srce“, koju je, po tekstu Đorđa Milosavljevića, režirao Milan Karadžić.

Ova izvanredna komedija razgalila je zaječarsku publiku koja je dugotrajnim aplauzom nagradila glumce Milutina Mimu Karadžića, Nelu Mihailović, Aleksandra Đuricu, Ninu Nešković i Nikolu Šurbanovića, vraćajući ih više puta na poklon.

„Zoranov brk“ za najboljeg glumca u predstavi pripao je Milutinu Mimi Karadžiću za ulogu oca Branka Macure.

Na okruglom stolu posle predstave, Mima nije krio zadovoljstvo zbog nagrade ističući kako oseća da su ovu nagradu dobili svi glumci iz predstave, koju obožavaju da igraju.

On  je rekao da je kao mlad glumac došao u „Atelje 212“ kada je Zoran Radmilović još uvek bio u tom pozorištu i bio je par puta sa njim na sceni, tako da mu je i zbog toga veoma drago što je dobio ovo glumačko priznanje.

Prema rečima Aleksandra Đurice, energija sa kojom su stvarali ovu predstavu samo se prenela na scenu i predstava samo raste zbog nesebične kolektivne igre.

U okviru pratećeg programa trećag dana 31. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u foajeu Zaječarskog pozorišta otvorena je izložba  Jugoslovenske kinoteke iz Beograda pod nazivom „Zoran Radmilović-Život na filmu“ autora Aleksandra Erdeljanovića i Irine Kondić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari