„Dara iz Jasenovca“ i dalje u trci za Oskara

Ostavite komentar


  1. A što ne bi objavili i neku od mnogobrojnih pozitivnih kritika već ponavljate kao neku mantru ovu koja je politički a ne filmski prikaz filma.

    1. Nije im to zadatak. Uporedi kako su predstavili film o Srebrenici J. Zbanic i sve je jasno.

  2. Potpuno nebitno. Samo neko krajnje naivan može poverovati da naš film može biti nominovan, a kamoli dobiti nagradu. Nismo u trendu i neka nismo. Čuvaj se Zapada i kad ti nagrade daje. Najveći uspeh ovog filma je što je uopšte snimljen nakon 75 godina skretanja pogleda.

      1. Zapad i njihova ideologija koja predstavlja ozbiljan elemenat u našim životima a zove se demokratija.
        A ustvari štetna je po ljude isto koliko i maligna oboljenja. Imena i ljudi koji ih sprovode se menjaju ali način delovanja su ista.

      2. Na primer komunisti i njihov.vodja Titi,kao i drugosrbojanci u danasnje vreme.Na zalost jedino Srbija u okruzenju ima petu kolonu i Beograd kao srbomrziteljski grad.

      3. Kažu mnogi da je to činio drug Tito 75 godina . Znači lažu da je drug Tito umro pre 40 godina . TITO JE ŽIV !!!

      4. Srbi i Hrvati ,prvi zato sto nisu jasno i glasno imenom i nacijom prozvali ove druge a ovi drugi što su se pravili ludi i pravili partizani. Al ipak ,Srbi su sami krivi najviše.

      5. Ko je skretao pogled??
        Za logor se zna jos od 1945.
        Zlocinci osudjivani!
        Posebno medijski o Artukovicu!
        Ima spomenik,ucilo se u skoli,
        deca isli tamo organizovano itd. itd.
        Sta vise??

        1. U vreme Tita ucili smo u skoli da je u Jasenovcu bilo 800 000 zrtava,vodili su nas na eskurzije i obilazak spomenika sa kvalitetnim vodicima.Koliko smo sam pismenih radova pisali na tu teme.Sada Vi ,potomci Drazinih koljaca i pljackasa dolaskom na vlast uz pomoc Srba iz Bosne i Krajine perete njihove biografije da bi oni oprali Vase,zasto umanjiste broj zrtava?

  3. Vi u Danasu mora da umirete od muke jer je vama i silnim vasim filmskim kriticarima nezamisliva kanditatura ovog dobrog filma

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.