Darkwood za decu ali i starije 1Foto: Stanislav Milojković

Za ovaj Sajam izdvajamo mange naslove koje ponovo objavljujemo nakon godinu dana, jer njih čitaju deca između deset i 18 godina (mada ih čitaju i stariji) koja inače ili ništa ili izuzetno retko nešto uopšte čitaju.

Imamo tri nova naslova – Duh u oklopu, Beležnicu smrti i Napad titana koji su premijerno izašli za Sajam knjiga.

Jedno od najvažnijih izdanja je druga knjiga Modesti Blejz od ukupno 12 koliko će ih biti. Iako je ovo jedan od retkih stripova koji funkcioniše maltene bez crteža jer je tekst tako dobar i fantastično sročen, crtež dodatno obogaćuje, dodaje najfiniju notu onome što je Piter O’Donel pisao. U pitanju je DŽim Holdavej koji je nepravaziđeni crtač Modesti Blejz, a bilo ih je više.

Već od idućeg broja on se pojavljuje samo u prve dve epizode. Premijerno izlaze i Kalvin i Hobs u luksuznoj, kvalitetnoj opremi. Treba da bude više kolekcija – trudićemo se da izdamo četiri ili bar tri godišnje. Izdvajamo i treću knjigu Panišera Garta Enisa za koga su zainteresovani čitaoci svih godišta, što je retkost.

Potom Skalpirani koje je naš crtač Rajko Milošević Gera radio za DC Vertigo seriju; sada smo za kratko vreme izdali dve knjige a svih pet biće zaokruženo poslednjim delom koji će izaći za Novu godinu – predstavio je ukratko izdavačku delatnost Darkwooda urednik Slobodan Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari