Dečija energija stvara uzbuđenje na sceni 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Premijerno izvođenje porodičnog spektakla „Krcko Oraščić – ostvarenje sna“ odigraće se 22. i 23. decembra u Kombank dvorani, najavljeno je danas na konferenciji za medije i naglašeno da će više od 100 dece stvoriti pravu čaroliju na sceni.

– Ono što je najuzbudljivije u vezi sa ovom predstavom jeste spoj muzike, igre, sporta, glume, koji se formira u jedinstvenu poruku – istakao je reditelj Marko Manojlović i dodao da je cela ekipa na iskren način pristupila „Krcku“. On je zaključio da kada je nešto iskreno, kao rad na ovoj predstavi, onda mora da bude dobro.

– Ceo moj rad sa mladima vidim kao prenošenje znanja deci novog vremena na način na koji oni to mogu da prihvate – konstatovala je koreografkinja Ašhen Ataljanc i dodala da deca daju svoj maksimum kada im se pristupi sa muzikom i plesom.

– Deca imaju najčistiju energiju pa će deci koja gledaju, deca na sceni, doneti novogodišnju atmosferu – dodao je glavni glumac Stevan Piale. Ulogu devojčice pored njega igra Anisja Gavrilović.

– Predstava se zove „Krcko Oraščić – ostvarenje sna“ zato što je meni oduvek bio san da budem plesač – duhovito je primetio još jedan akter predstave Zoran Cvijanović. – Kada je Ašhen imala 14 do 16 godina, morala je da ide na ispit, pa sam ja morao da igram delove njene koreografije. O tome se pričalo, ali je bilo potrebno da prođe nekoliko decenija da bi ona prepoznala taj talenat i sada sprema za mene jednu prigodnu koreografiju koja se zove „Priprema za prelazak na onaj svet“ – kazao je Cvijanović i nasmejao prisutne u Kombank dvorani.

Na konferenciji je predstavljena kompozicija „Znaj“ Marka Stojanovića, završna numera predstave, koju je otpevala nekadašnja predstavnica dečje pesme Evrovizije i Pinkova zvezdica Lena Stamenković.

Čuvena bajka nemačkog pisca E.T.A. Hofmana, koja više od dva veka osvaja srca dece širom sveta, prvi put će biti realizovana u modernoj verziji u ovoj predstavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari