dejan stojiljkovićFoto: Bookmate

 

Dejan Stojiljković je naš prozni i dramski pisac, kao i stripski i serijski scenarista, koji ove godine ima pune ruke posla.

Između svih novih izdanja i planova, Dejan Stojiljković je izdvojio malo vremena da nam preporuči nešto za čitanje, slušanje i gledanje.

Čitam

Završavam epsko izdanje Barkerovih „Knjiga krvi“ u kome su prva tri toma ove prevratničke zbirke horor priča. Klajv Barker je na početku karijere bio izuzetno maštovit pripovedač i vrstan zanatlija.

Mislim da njega treba da čitaju mladi pisci i početnici jer ima šta da se nauči o pisanju kao procesu i veštini. Vratio sam se ponovo nekim klasicima, Konradu, Crnjanskom, Dostojevskom…

Slušam

Slušam Muse, Manic Street Preachers, The 1975, Goo Goo Dolls, Snow Patrol, The National… A slušam i Tejlor Svift i Eda Širana. Ćerka me zeza zbog toga ali to nije pomodarstvo jer sam oba umetnika otkrio još dok nisu bili toliko planetarno popularni.

Mislim da su oni velika stvar ne samo za popularnu muziku, nego za muziku uopšte. Tejlor Svift naročito, jer tekstovi njenih pesama često korenspodiraju sa vremenom i društvom u kome živimo i mislim da je ona jedna vrlo promišljena osoba koja ima šta da kaže.

Gledam

Gledao sam nedavno u bisokopu novog „Osmog putnika“ i svideo mi se, a na strimerima pratim serije poput „Problem tri tela“, „Fallout“, „Šogun“, „The Boys“…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari