dejvid gilmorFoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Dejvid Gilmor, najpoznatiji kao pevač i gitarista benda Pink Floyd, najavio je svoj prvi novi solo album nakon devet godina.

Dejvid Gilmor će album pod nazivom Luck and Strange objaviti 6. septembra, a u međuvremenu je izašla prva pesma pod nazivom The Piper’s Call.

Pored toga, objavio je i kratak video na kome se on vidi sa svojim psom u studiju tokom procesa snimanja novog albuma.

Ovo će biti peti Gilmorov solo album i imaće devet pesama, od kojih će osam biti originalne, a jedna obrada pesme Between Two Points bends Montgolfier Brothers.

Muzičari koji su snimali album sa njim su basisti Gaj Prat i Tom Herbert, bubnjari Adam Bets, Stiv Gad i Stiv Distanislao, klavijaturisti Rob Džentri i Rodžer Ino, a tu je Vil Gardner.

Dejvid Gilmor poslednji put se oglašavao oko ponašanja Rodžera Votersa

Iako je album sniman tokom pet meseci, čuje se i deonica koju je pokojni klavijatursta Ričard Rajt snimio 2007. u Gilmorovoj kući.

Većinu reči napisala je Gilmorova supruga Poli Samson, kao što već i radi decenijama unazad, a reči se fokusiraju na to osećaj starosti i svesti o smrtnosti pojedinca.

Za fotografije na albumu bio je zadužen čuveni fotograf Anton Korbijn.

Dejvid Gilmor je poslednji put bio na turneji 2015. godine povodom albuma Rattle That Lock i tada je rekao da verovatno više neće ići na turneje.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari