Dejvid Homel gost Arhipelaga na Sajmu knjiga 1Foto: Stanislav Milojković

Jedna od knjiga sa kojima izdavača kuća Arhipelag počinje svoju novu ediciju Mali Arhipelag posvećenu naslovima za decu i mlade je Putujući cirkus Dejvida Homela.

Ovaj nagrađivani kanadski romansijer, scenarist, novinar i prevodilac s francuskog jezika, predstavio je ovaj roman na Sajmu knjiga. Homel je, inače, autor deset romana, među kojima su Govorna terapija (koja je osvojila Hju Meklinenovo priznanje i Nagradu Jevrejske javne biblioteke za prozu) i nedavno objavljen roman Ptići. Dvaput je dobio Guvernerovu nagradu za prevodilaštvo.

Roman Putujući cirkus napisao je zajedno s poznatom kanadskom ilustratorkom Meri Luiz Gej. Ova knjiga deo je serijala o jednoj otkačenoj i radoznaloj porodici i njihovim putovanjima po svetu. Knjiga govori o Čarliju i njegovom malom bratu Maksu koji privlače pustolovine kao magneti. Letovanje u nepoznatom delu sveta pretvara se u retku avanturu tokom koje će videti crkvu ogromnu kao prekookenaski brod, posetitit Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, posetitit ostrvo bez samoglasnika u imenu, , upoznati tajanstvenog pustinjaka…

„Ova knjiga počinje jednog hladnog jutra. Dva dečaka igraju se klikerima u kuhinji. Jedan kliker otkotrlja se ispod šporeta. Dok Maks pokušava da pronađe kliker, on prolazi staru razglednicu iz mesta koje nikada nije čuo. Otac mu objašnjava da je razglednicu poslao Fred, njihov prijatelj. Roditelji onda odlučuju da odu u posetu Fredu i tako počinje njihovo putovanje i njihova avantura“, ispričao je juče Homel, prilikom predstavljanja njegove knjige. Ovaj predavač

kreativnog pisanja i prevođenja na Departmanu za engleski jezik i književnost i na Departmanu za francuski jezik i književnost Univerziteta Konkordije, održao je danas i predavanje studentima anglistike na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Homel će imati susret s čitaocima i potpisivanje knjiga na štandu Arhipelaga na Sajmu knjiga u sredu od 15 do 17 časova, dok će u četvrtak, 26. oktobra, učestvovati u sajamskoj premijeri edicije Mali Arhipelag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari