dejvid kronenbergFoto: Michael loccisano / Getty images / Profimedia

Dejvid Kronenberg je jedno od najvećih imena svetskog filma i režije, koji je uticao na mnoge mlađe kolege.

Tokom karijere, Dejvid Kronenberg sarađivao je sa mnogim poznatim zvezdama, od Džefa Goldbluma preko Viga Mortensena do Kristofera Vokena, prenosi Index.hr.

Međutim, kanadski reditelj je posebno istakao jednu glumicu kao jednu od najboljih sa kojima je ikada radio, piše Far Out Magazine.

Kronenberg je u intervjuu za Film Comment 2011. godine, nakon izlaska filma Opasan metod, izrazio svoje divljenje prema Kiri Najtli u ulozi Sabine Špilrajn, pacijentkinje Karla Junga.

Iako je njena interpretacija izazvala kontroverze, Kronenberg je kritike nazvao „pogrešnim“, objasnivši kako su on i Kira želeli da prikažu ublaženu verziju histerije i dodao: „Da smo to prikazali potpuno tačno, bilo bi nepodnošljivo za gledanje“.

U prvih nekoliko dana snimanja Najtli je iznenadila celi tim svojom pripremljenošću.

„Bila je fantastična. Trebalo joj je vrlo malo ponavljanja scena. Svi smo bili zadivljeni. Bila je neverovatno dobro pripremljena, imala je beleške i slušala muziku tog vremena pre nego što bi izvela scenu“, rekao je reditelj.

Dejvid Kronenberg nikada nije nominovan za Oskara

Dejvid Kronenberg je dodatno pohvalio njeno ponašanje na setu, napominjući: „I još pritom, bila je pravo zadovoljstvo na setu. Nije to bilo metodsko glumljenje u smislu: ‘Ne razgovaraj sa mnom, u liku sam.’ Ona bi se smejala i uživala s ostalima. Ona je među najboljima s kojima sam ikada radio.“

Najtli je sama priznala da je njen prikaz Sabine bio izazovan, ali i smislen.

Rekla je: „Želela sam da bude šokantno jer je ono što se događalo Sabini bilo šokantno. Želela sam da to što više prikažem spolja“.

Njena posvećenost ulozi pokazala je zašto je Kronenberg toliko ceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari