Deni VilnevFoto: EPA-EFE/STEPHANI SPINDEL

Otkako je debitovao u Holivudu s filmom „Zatvorenici“ 2013, Deni Vilnev nametnuo se kao jedan od najambicioznijih autora u sedmoj umetnosti.

Samo jedan od sedam poslednjih Vilnevovih igranih filmova nije bio nominovan za Oskara. Sarađivao je sa poznatim glumcima i glumicama kao što su Melisa Leo, Vajola Dejvis, Benisio del Tor, Danijel Kaluja, Forest Vitaker, Pol Dejno i Džared Leto, kao i velikim zvezdama poput Havijera Bardema, Ejmi Adams, Hjua Džekmena, Džoša Brolina, Harisona Forda, Oskara Ajzaka, Timotija Šalamea i Rajana Goslinga.

Međutim, jedan od glumaca s kojim je sarađivao posebno ga je impresionirao. U pitanju je Džejk Gilenhol, koji je igrao Vilnevovim filmovima „Zatvorenici“ i „Neprijatelj“.

„On je daleko najzanimljiviji glumac s kojim sam ikad radio. Stalno me gura napred. Vrlo je ambiciozan. Ne boji se da rizikuje. Ne boji se rada i eksperimentisanja“, rekao je Deni Vilnev o 43-godišnjem američkom glumcu, prenosi Index.

Džilenhol je svoj talent dokazao u filmovima kao što su „Honduras“, „Donnie Darko“, „Nightcrawler“, „Wildlife“, „Source Code“ i „Spider-Man: Far From Home“.

„On je neko za koga mislim da će kvalitetno stariti jer postaje zreliji. Tako dugo je bio tinejdžer. On će nas impresionirati u budućnosti. Bolji sam reditelj kad radim s njim. Ne mogu da radim na ‘autopilotu’ s njim“, dodao je Deni Vilnev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari