Deset dana muzeja Srbije 1Foto: Press centar/Miloš Miškov

Manifestacija „Muzeji Srbije – deset dana od deset do deset“ održaće se od 11. do 20. maja i na njoj će se predstaviti 90 institucija kulture u 40 gradova i mesta u Srbiji, poručili su danas organizatori i istakli da će ulaz biti besplatan.

Direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu Slavko Spasić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da će manifestaciju otvoriti izložba „Priča o meteoritima“, koju organizuje taj muzej.

Prikazaćemo meteorite ne samo sa teritorije Srbije već i iz Australije i Amerike, podvukao je Spasić i precizirao da će izložba biti otvorena 11. maja u 13 sati.

Dušica Bojić iz Istorijskog muzeja Srbije najavila je tri izložbe u Konaku Kneza Miloša u Beogradu i to o Prvom i Drugom srpskom ustanku, istoriji pečata u Srbiji i Srbiji na kraju 19. i početka 20. veka.

Izložba o srpskim ustancima i vremenu kneza Miloša biće predstavljena u formi stripa, objasnila je Bojić.

Bojić je rekla da će u zgradi Istoirjskog muzeja na Trgu Nikole Pašića u Beogradu biti organizovana izložba o Srbiji u 1915. i 1916. godini.

Jasmina Trajkov iz Zavičajnog muzeja u Jagodini najavila je da će u tom muzeju biti organizovana izložba „Život naroda“ autora Jelene Savić i Bojana Popovića.

Trajkov je istakla da je jagodinski muzej pripremio i poseban program za decu, a Sonja Milićević iz Centra za kulturu Gradac u Rasu je najavila da će kod njih gostovati Narodni muzej u Kraljevu i PTT Muzej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari