Deset godina izložbe "Rock momenti" 1Foto: Stanislav Milojković

Izložba fotografija „Rock momenti“ biće otvorena večeras u 20 sati u galeriji Stara kapetanija (Kej oslobođenja 8, Zemun).

Autori Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković ovom izložbom proslavljaju deset godina svoje zajedničke izlagačke aktivnosti, a na izložbi će se naći 50 najnovijih rok fotografija koje su nastale u protekle dve koncertne godine.

„Koncertna rok fotografija je naš način na koji beležimo i tumačimo drugačiji pogled na svet, unoseći u nju svoj doživljaj, osećajnost i deo svoje duše. To je naša mogućnost za samoizražavanje i upućenost ka svetu, a u isto vreme je i autentična prezentacija događaja, stvarnih pojava, portreta, snažnih ličnosti i identiteta, kao i širokog raspona različitosti. Koncertne fotografije su zapisi dragocenih trenutaka nama vidljivog sveta nastali metodom naturalističke dokumentacije: nenamešteni, nerežirani, snimljeni u datim okolnostima i pod datim osvetljenjem“, navodi Anamarija Vartabedijan.

Ova profesorka na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika bavi se rok fotografijom od 2004. godine. U proteklih deset godina je sarađivala sa mnogim poznatim muzičkim grupama iz regiona, muzičkim listovima i internet portalima. Urednica je fotografije u web magazinu – www.davidsubrock.com i fotograf-saradnik za Hit stranu Politikinog zabavnika.

Stanislav Milojković je urednik fotografije u listu Danas. Već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol koncertima. Sarađivao je sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije, kao i sa mnogim muzičkim grupama čije omote i potpisuje. Poslednjih godina sarađuje sa većim brojem internet portala. Veliki broj njegovih fotografija ilustruje 4. dopunjeno izdanje knjige Petra Janjatovića „Ex-Yu rock enciklopedija: 1960-2015“. Priredio je preko trideset samostalnih izložbi fotografija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari