dina 2Foto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

Scene izbrisane iz filmova često dobiju novi život na kolekcionarskim izdanjima, ali Dina 2 neće biti još jedan takav slučaj.

Naime, Dina 2 traje skoro tri sata, ali bi trajao još više da su uključene sve izbrisane scene, piše Index.hr.

Ali, reditelj Deni Vilnev nedavno je otkrio da izbrisane scene neće biti dostupne javnosti, piše The Hollywood Reporter.

„Verujem da sve što nije u filmu ne postoji“, izjavio je Vilnev u intervjuu za Collider.

„Ponekad izbacujem scene i kažem: ‘Ne mogu da verujem da ću izbaciti ovo.’ Osećam se kao samuraj koji sebi seče utrobu. To je bolno, zbog čega se nakon toga ne mogu samo vratiti i napraviti Frankenštajna oživljavajući nešto što sam ubio. To je previše bolno. Kada je nešto mrtvo, mrtvo je s razlogom.“

„Reč je o bolnom projektu, ali to mi je posao. Film ima prednost. Jako sam strog u sobi za montažu. Ne razmišljam o sebi, razmišljam o filmu.“

Uprkos tome, Vilnev je malo razočaran što je iz filma izbacio glumca Stivena Mekinlija Hendersona, koji je u prvom delu Dine glumio Mentata kuće Atreid, Tufira Havata.

Trebalo je da se glumac pojavi i u drugom delu, ali njegove scene su izbrisane.

Dina 2 je dobila odlične kritike

„Jedna od najbolnijih odluka bila mi je izbacivanje Tufira Havata. On je lik kog apsolutno volim, ali odmah na početku sam odlučio da je ovo adaptacija o Bene Geseritu. To znači da Mentati nisu prisutni koliko bi trebalo da budu, ali takva je priroda adaptacije“, rekao je reditelj.

Još jedan glumac čije su scene izbrisane je Tim Blejk Nelson, za kog mnogi veruju da je u filmu trebalo da tumači Hasimira Fenringa, savetnika cara Šadama IV (Kristofer Voken) i muža Margo Fenring (Lea Sejdu).

Iako je razočaran što njegove scene nisu uključene, raduje se nekoj budućoj saradnji s Vilnevom.

„Mislim da ne smem reći o kojoj se sceni radi. Deni može pričati o tome ako želi. Odlično sam se proveo snimajući tu scenu, a onda ju Deni izbrisao jer je verovao da je film predugačak. Slomljen sam oko toga, ali ne zameram mu. Svidelo mi se iskustvo i jedva čekam da ponovo sarađujem s njim, što definitivno planiramo da učinimo“, izjavio je Nelson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari