kadar iz serije "Dina: Proročanstvo"Foto: HBO Max / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Na zvaničnom Jutjub kanalu striming servisa Max objavljen je novi trejler za seriju „Dina: Proročanstvo“ (Dune: Prophecy), koja predstavlja svojevrsni prednastavak naučnofantastičnih blokbastera sa Timotijem Šalameom i Zendajom u glavnim ulogama. Trejler je za jedan dan pogledan skoro dva miliona puta.

Radnja serije dešava se 10 hiljada godina pre događaja prikazanih u popularnim filmovima Denija Vilneva. Priča otkriva početak moćne religijske sekte Beni Džezerit, predvođene sestrama Harkonen, koje u seriji tumače Emili Votson i Olivija Vilijams. Serija je inspirirana romanom „Sestrinstvo Dine“, koji su napisali Kevin Dž. Anderson i Brajan Herbert, stariji sin Frenka Herberta, pisca prvih šest romana iz serijala „Dina“.

Uz ove glumice, u seriji se pojavljuju i Trevis Fimel, Mark Strong, Džodi Mej, Sara Sofi Busnina, Džoš Hjuston i Kris Mejson, prenosi Index.

Trejler je oduševio fanove naučnofantastičnog serijala.

„HBO pokazuje svima drugima kako se pravi genijalan trejler“, „Nikad nisam brže kliknuo na video kao na ovaj. Jako sam uzbuđen zbog ove serije“, „Ovo mi već po trejleru izgleda kao da bi moglo da bude bolje od drugih TV serija koje su bile inspirisane filmovima“, „Ne mogu da verujem kakvi sve sjajni glumci igraju u seriji“, neki su od komentara ispod objavljenog trejlera.

Serija će ukupno imati šest epizoda, a nova epizoda prikazivaće se svake nedelje. Prva epizoda na striming servisu Max imaće premijeru 27. novembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari