Direktor Nišvila: Moguće je da se festival preseli u drugu državu

Najava Ivana Blagojevića kao posledica nerazumevanja države i sponzora

Ostavite komentar


  1. Kroz ceo tekst provejava kuknjava za državnim parama i pretnja o selidbi festivala ako ih ne bude. Zanima me da li se deo prihoda festivala vraća državi u meri u kojoj je učestvovali u finansiranju. Ukoliko država finansira troškove, a prihod zadržava organizator festivala, preseli ga kad te molim.

  2. Ko o cemu Nisvill o parama.Stara poslovica kaze“Protegni se koliko ti jorgan dopusta“.O premestanju u drugu zemlju samo da Vam kazem da tamo morate da platite porez i vodite urednu dokumentaciju,znaci da je ovo pucanj iz prazne puske.

  3. Zato je potrebna decentralizacija Srbije, koju su ovi sadasnji jos vise unazadili. Jer nece propasti samo festivali van Bg nego i sama drzava time sto se sve odvlaci za Bg. Ups, mozda opstanu neki van Bg koji su veoma bliski sa vlastodrscima

  4. Nikad čuo da Nišvil ima pozorišni program, a samo je Bitef jači od njih?!?!
    Beogradski džez festival je bolji od Nišvila, a imaju daleko manji budžet od Nišlija – eto rekao sam!

  5. Ako provučete Djanija i Lukasa kao jazz muzičare dobijate novac sigurno.
    NIste dobri, ne zamajavate masu.
    Držite se!

  6. Nišvil ne može i ne sme da ode iz Niša. Godinama dolazimo iz drugih gradova, snalazimo se za prenoćište, čekamo taj avgust da slušamo kod nas izvođače za koje ceo svet zna… Da udahnemo i živimo slobodu koju džez pruža, pobegnemo (kukavički, priznajem) od svih onih koji nam negiraju postojanje kao ljudskih bića. Ako ne možemo ništa drugo da promenimo, za šta svaka generacija ima izgovor, ljudi, ma ne dajte Nišvil!!!!

  7. Pročitala sam komentare koji se bave parama, zaradom… Kobajagi lažima Direktora festivala??? Sramota Nišlije, piše vam Kragujevčanka koja prati festival skoro od početka. Čuvajte ga, ne znate šta imate!

Ostavite komentar


Kultura

„Biang Biang Express“

Poneo sam aparat star 12 godina, bubicu nepoznatog porekla i nadao se najboljem: Nikola Stojanović o nadrealnim prizorima sa snimanja „Biang Biang Express“-a

- Sarajevo Film Festival je najveći i najbitniji festival u regionu. Drago mi je što sam ponovo bio tamo. Nažalost, nisam uspeo da naletim na ovogodišnje goste, legende i lične heroje Pola Šredera i Džona Tortura, i napravim selfi, ali je lep osećaj znati da su i oni bili tu, negde kada i ja - kaže za Danas reditelj Nikola Stojanović.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.