disclaimerFoto: Youtube printscreen/Apple TV

Mini-serija Disclaimer, koju je za Apple TV+ radio Alfonso Kuaron, donosi situaciju u kojoj Kejt Blanšet pokušava da sakrije svoje skandale iz prošlosti.

Disclaimer je zasnovana na istoimenoj knjizi Rene Najt iz 2015. godine, a Kuaron je scenarista, reditelj i izvršni producent.

Kejt Blanšet tumači poznatu novinarsku Ketrin Rejvenskroft, čija reputacija se dovodi u pitanje nakon što jedan misteriozni roman naizgled prati jednu od njenih najmračnijih tajni.

Saša Baron Koen tumači lik njenog muža, dok Kodi Smit-Makfi glumi njihovog sina. Veruje se da Lejla Džordž tumači mlađu verziju Rejvenskroft.

Kevin Klajn i Lesli Manvil tumače roditelje čiji je sin možda izgubio život zbog prošlosti Ketrin, a Luis Partridž je ljubavni interes njenog lika u romanu.

Disclaimer će imati premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji

Disclaimer je prva Kuaronova serija nakon Believe iz 2014, koja je imala 12 epizoda pre otkazivanja. Njegov saradnja sa kompanijom Apple je najavljena još 2019.

U intervjuu za Vanity Fair, on je rekao da mu je Apple dozvolio da snimanju serije pristupi poput snimanja sedmosatnog filma.

„Bili su vrlo blagonakloni kada sam im rekao da to mogu da snimim samo kao film. Kod serije, snima se pet stranica dnevno, a ponekad i više. Ja sam snimao stranicu dnevno, tako da je sve bilo veoma dugo. Snimali smo sa ograničenjima pandemije, kada je COVID uslovljavao pomeranje rasporeda i domino efekat.“

Dodao je i: „Na televiziji, idete A, B, C pa D. Na filmu, nađete način da idete od A odmah na D. Ovde je sve bilo oko eksperimentisanja. Nikad nisam snimio nešto sa toliko narativno“.

 

Prve dve epizode serije Disclaimer debitovaće javno na servisu Apple TV+ u petak, 11. oktobra, a novim epizodama svakog petka do 15. novembra.

Pored Kuarona, izvršni producenti su Gabrijela Rodrigez, Dejvid Levin, Stiv Golin i autorka romana Rene Najt.

Izvršni producenti su i Donald Saburin, Karlos Morales, kao i Emanuel Lubecki i Bruno Delbonel, koji su ujedno i direktori fotografije.

Za saundtrek je bio zadužen Fineas O’Konel, višestruko nagrađivani muzičar i brat Bili Ajliš.

Izvor: Indiewire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari