dizni koncertFoto: Marina Pešić

Diznijev muzički spektakl „Čarobna muzika iz filmova“ održaće se u nedelju, 29. septembra u mts Dvorani, u dva termina (16h, 19h), a novina trećeg po redu koncerta je i novi član izvođačkog sastava.

Već poznatom ansamblu koji izvodi preko 30 numera iz najlepših Diznijevih naslova pridružio se i tekstopisac i kompozitor, ujedno i reper – Milan Sisojević Kendi, koji će pred beogradskom publikom izvoditi pesme „Vakog druga nećeš imati“, kao i najpoznatiju numeru iz animacije „Mala sirena“ – „Pod morem tim“ (Under the Sea).

Kao i tokom majskog koncerta i ovaj, septembarski proteći će uz pratnju Simfonijskog orkestara Vojvodine, pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića.

Na poznatoj bini Velike sale mts Dvorane nastupiće uigrani glasovi domaće scene, kako u solo, tako i u duetima, a među njima su Zoe Kida, Marko Luis, Zejna, Dupan Svilar, glumci Jelena Gavrilović, Milan Antonić i drugi, a numere „Sad je kraj“, „Životni krug“, „Medo, gde si ti“ samo su neke od celokupnog programa koje će se tokom dvočasovnog koncerta slušati.

Beogradski Dizni koncert se bliži, izvođački sastav dobio i pojačanje 1
Foto: Marina Pešić

Kao novi član stare postave Kendi navodi da je neko ko je odrastao na Diznijevim pesmama, neko ko ih peva na karaokama i neko ko je potajno priželjkivao da ih izvede, te da bolji izbor sa novim članom nije mogao biti osmišljen:

„Desila se prilika i sada imam ozbiljan zadatak, Uživam u pripremama kako vokalnog, tako i scenskog nastupa, pesme su prosto vrckave i daju prostora za igru. Aladin po mom mišljenju ima najbolji soundtrack od svih Diznijevih crtaća, a i ja sam godište koje je u real-time-u moglo da sluša predobrog Robina Vilijamsa ili da igra Aladina na Segi uz isti taj soundtrack, doduše 8-bitni.“

Sad već tradicionalni koncert predviđa identičan raspevani repertoar. Na srpskom jeziku izvodiće se legendarne pesme iz animacija – “Mala sirena”, “Vajana”, “Mulan”, “Kralj lavova”, “Aladin”, jednako kao iz crtaća “Zaleđeno kraljevstvo”, “Lepotica i zver”, „Želja“ i mnoge druge.

Podsetimo, Diznijevi koncert održavaju se u gradovima širom sveta. među kojima se i Beograd upisao na mapu onih koji imaju priliku da budu domaćin spektakla, sa licencom izvođenja, uz vizualne sadržaje i učešće simfonijskih orkestara.

Uz isključivo instrumentalne nastupe, variraju i  multimedijalne produkcije sa solistima i horovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari