đavo nosi praduFoto: UPI / Newscom / Profimedia

Čuveni film Đavo nosi Pradu iz 2006. godine trebalo bi da konačno dobije svoj nastavak u Diznijevoj produkciji i uz prvobitnu scenaristkinju.

Ostvarenje Đavo nosi Pradu prikazalo je „urednicu iz pakla“ Mirandu Pristli (Meril Strip) dok upravlja modnim magazinom i muči asistentkinje Andreu (En Hatavej) i Emili (Emili Blant).

Vest koju je prvobitno objavio magazin Puck, a koju je preneo Variety, navodi da je Alin Broš Mekena, scenaristkinja originalnog filma, u pregovorima da napiše i nastavak.

Za sada se ne zna ko će glumiti u filmu, ali radnja bi trebalo da prati Pristli na zalasku karijere u eri propadanja magazina, dok traži oglašivače i ponovo se susreće sa Emili, koja sada ima mnogo više moći.

Đavo nosi Pradu bio je veliki hit

Zasnovan na romanu Loren Vajsberger o užasnom iskustvu rada u američkom magazinu Vogue pod Anom Vintur, ovaj film zaradio je 326,7 miliona dolara na svetskim blagajnama.

Meril Strip dobila je Zlatni globus i bila nominovana za Oskara za svoju ulogu, dok je dizajnerka Patriša Fild takođe nominovana za Oskara za dizajn kostima.

Fanovi su godinama priželjkivali nastavak, a priču o njemu podgrejalo je zajedničko pojavljivanje Strip, Hatavej i Blant na dodeli SAG nagrada u februaru ove godine.

Takođe, Hatavej i Blant su intervjuisale jedna drugu u okviru serijala Actors on Actors, kada su obe rekle da su uživale u snimanju ovog filma i radu sa ostatkom ekipe.

Ove vesti dolaze neposredno nakon najave da će Đavo nosi Pradu biti adaptiran u mjuzikl u Londonu, gde će glavnu ulogu tumačiti Vanesa Vilijams.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari