Đuričić: Ako smo demokratsko društvo, pustite „Quo Vadis, Aida“

Ostavite komentar


  1. Čestitke glumici..o cenzuri ovog filma u SRB je toliko šokantna da ne mogu vjerovati…pisaće istorija o ovom sramnom činu..

  2. Gospođo Đuričić, naklon do poda!
    Malo je građanki i građana ove zemlje koji misle kao vi i koji su spremni da to jasno i glasno kažu. Vraćate mi volju za životom, hvala vam zbog toga!

  3. Moze,samo kad se budes zaloagala , da Hrvati prikazu film ,,Dara iz Jasenovca,,. Zasto bi bili ,,demokraticniji,, od ostalih.Toliko!

  4. Radila si svoj posao,zaradila i dosta vise. Ne nameci nam svoj stav o Srebrenici,jer je to velika laz. Laz i velikim slovima LAZ

  5. Sjašite više sa tim filmom. Dajte nam bilo kakav sličan primer iz Sarajeva ili nekog drugog grada gde su Srbi manjina, pa da vidimo jesmo li mi bas tako retrogradni i netolerantni. Ako film vodi pomirenju, ima li u njemu i bošnjačkih zlodela ili su prikazani samo srpski?

  6. Ako smo pravna država, neka neko objasni narodu da genocid nije zločin jednog naroda i da ne postoji kolektivna odgovornost u krivičnom pravu a ne da učimo po principu rekla-kazala.

  7. Gospođa Đuričić je u pravu jer fascinantno je da ljudi u negativnom kontekstu komentarišu film koji nisu ni videli.Film je pi meni sasvim OK i ne vidim ni jedan razlog zašto se ne bi emitovao u Srbiji.

  8. Gledao sam film. U filmskom smislu je na zadovoljavajućem nivou. Glavna glumica zaslužuje nagrade jer izrazito dobrom glumom dominira u filmu, ali veoma cenim i njen stav o temi filma i profesiji glumca. Jer je apsolutno u pravu. Bravo i za hrabrost.

  9. Pustite Aidu!Pa,Zar ce moju inteligenciju,moju pamet,moj razum,moje Srce,Aida uzdrmati!Da je u pitanju srpska majka,Niti bi bilo nagrada,Niti bi film bilo gde bio prikazan!Ma,dajte,vise…

  10. Pa dobro, pustite film. Ko bude želeo, pogledaće, ko ne bude, neće. Da li će uticati na mišljenje naroda? Možda hoće, a sigurno neće. Kako stoji u jednom od komentara, nije narod počinio genocid
    Tačno, ali je formulacija loša. Genocid predstavlja zločin istrebljenja čitavog naroda. A da li se to desilo? I najgluplji znaju da nije! Svi znaju zbog čega je broj žrtava tako veliki, više od polovine su bili uniformisani. Dalje, veliki broj tela nastradalih, je godinama sahranjivan u Potočarima, iako su poginuli ili umrli ko zna gde. Dakle, zločin da, genocid NE. Kada napravite uvod u film sa svim opšte poznatim činjenicama, i realno, na osnovu činjenica snimite film o Oriću i njegovim zločinima- onda možemo da gledamo sve.

  11. Reciprocitet….neka bude demokratije uz film ,, Dara…..u Hrvatskoj, a onda Aida, u Srbiji….
    i onda kraj…

  12. Znate li koliko je filmova ,spotova,pesama,knjiga …. zabranjemo u americi???? To su sve bas istinite izjave o americi iskazane kroz ,film ,knjige,pesme,spotove…. ali demokratska amerika ih je zabranila!!!
    ZASTO BI SRBIJA PRIKAZIVALA NESTO STO NEMA VEZE SA STVARNOSCU.Ne ne kazem ja da SRBI nisu ubijali ali kazem DA SU UBIJALI I bosnjaci sa svojim mudzahedinima i hrvati sa svojim fasisticki opredeljenim profesionalcima iz nemacke,postoje i zastave sa nacistickim simbolima pod kojim su se slikali hrvati i strani placenici.
    U stvarvosti ,treba biti kriv onaj koji je prvi opalio metak !A to nisu bili Srbi ni u sloveniji ni u hrvatskoj a ni u bosni.

  13. Kako da ne, evo samo što nismo. Jaco, opusti se, stiže film o Naseru Oriću. Verovatno te čeka neka uloga, možda Jovanke, Milene, Radmile……..

  14. Jednu od glavnih uloga u crnogorskom filmu „Sirin“ reditelja Senada Šahmanovića ima i naša glumica Jasna Đuričić. Radnja filma prati Natali (40) koja je napustila bivšu Jugoslaviju odmah nakon početka ratova devedesetih.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.