Dobitnik nagrade publike „Somborskog salona“ pokloniće novčani iznos u humanitarne svrhe 1Sombor, foto: wikipedia.org

Vajar Igor Šeter dobitnik je nagrade publike „Somborskog salona“, a kako je rekao, novčani iznos će pokloniti u humanitarne svrhe.

Kako navodi portal SoInfo, na ovogodišnjem „Somborskom salonu“ vajar Igor Šeter dobio je čak dva priznanja na svečanom otvaranju i zatvaranju manifestacije.

Naime, na otvaranju mu je selektor Sava Stepanov dodelio pohvalu za radove, a na zatvaranju mu je uručena „Nagrada publike“ – diploma, novčani iznos od 20.000 dinara i mogućnost organizacije samostalne izložbe naredne godine u Maloj galeriji Kulturnog centra.

Šeter se ove godine predstavio sa dve skulpture, „Beduin“ i „Skok (Hrt1)“ nastale tehnikom hladno livenje. Ovo mu je drugo učešće na ovoj manifestaciji, budući da se prošle godine predstavio takođe sa dve skulpture.

„Čast mi je da je publika izabrala baš moj rad i zahvaljujem se na tome, a novčani deo bih nekako da vratim Somborcima i Somboru, pa ću ga donirati u humanitarne svrhe“, kazao je nagrađeni umetnik.

Šeter je učestvovao na nekoliko likovnih kolonija i kolektivnih izložbi. Umetnošću se bavi od uvek. U Somboru se nalaze tri skulpture koje je uradio (Laza Kostić, Ernest Bošnjak, Veljko Petrović) i tri biste (Milke Grgurove Aleksić, Nikole Pece Petrovića i Koste Trifkovića). Napravio je i dve biste u Kulpinu i jednu skulpturu u Bačkom Petrovcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari