Dobre navike: Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda 1 Foto: Predrag Trokicic

“Ponovo Dobre navike”, poručuje Nezavisna umetnička asocijacija Remont, aludirajući na Šetnje kroz savremenu umetnost Beograda koje je inicirala i koje se nakon pauze nastavljaju već ove subote.

Remotovci pozivaju zainteresovanu publiku da im se priključi na još jednoj zajedničkoj šetnji po odabranim izložbama savremene umetnosti u Beogradu, a kako najavljuju u planu su tri odlične izložbe, uzbudljivi sagovornici i intrigantne teme.

Zbog bolje organizacije zainteresovani treba da prijave svoje prisustvo na mail [email protected] danas do 18 sati.

Okupljanje je zakazano, sutra u subotu, 14. oktobra u 11 sati u galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7) a prva izložba je “Swayze Love” by La „S“ Grand Aterlier

La “S” je veliki art brut centar u srcu belgijskih Ardena sa nizom ateljea za umetnike sa posebnim potrebama.

Izložba Swayze love predstavlja internacionalnu ‘mućkalicu’ radova umetnika iz La „S“ i raznih sličnih kolektiva – Oficina Arara, Le Dernier Cri, Matrijaršija, Art Brut Serbia i ostalih.

Festival nesvrstanog stripa “Novo doba” kolektiv Matrijaršija organizuje od 2009. na više lokacija u Beogradu, sa različitim programima – izložbe, koncerati i radionice autora i izvođača iz Srbije, regiona i Evrope.

Kroz ovu izložbu publiiku će voditi kolektiv Matrijaršija

Sledeća destinacija, od 12 sati je Galerija Menjačnica – Goethe Institut  Knez Mihailova 50 I izložba “In Whom We Trust?” Ivane Ivković

Reč je o novoj produkcija video radova i zapisa Ivaninih delegiranih performansa. Na izložbi je predstavljena serija performativnih postavki MONUMENT: NO ONE IS LOST kao i novi site-specific performans pod nazivom Monument: The School of Athens (Atinska škola) izveden u Atini u aprilu ove godine.

Ivana Ivković (1979, Beograd) diplomirala je slikarstvo i magistrirala crtež na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je na doktorskim studijama slikarstva.

Razvija forme prostornih instalacija i site-specific intervencija i delegiranih performansa. Kroz izložbu će voditi umetnica Ivana Ivković

Od 13 sati u Paviljonu na Cvetnom trgu – Kućica Kulturnog centra Beograda u toku je izložba “Odlomci”
Miloša Tomića animatora , filmadžije, vizuelnog umetnika i edukatora.

Miloš je zaljubljenik u korišćene, odbačene i nađene predmete koje transformiše svojom pažnjom i imaginacijom. ODLOMCI koje ovom prilikom izlaže su komadi plastičnih lavora i posuda koje je nalazio na obalama reka, po napuštenim fabrikama, divljim deponijama, buvljacima…

Miloš je studirao filmsku režiju u klasi Miše Radivojevića, master i doktorske studije na FAMU, odsek Multimedijalne animacije.

Bio je gost student u Madridu i Berlinu. Iako su u fokusu film i animacija, nastavlja da kad god može, švrlja i po ostalim medijima, da ih kombinuje, sa promenljivim uspehom.

Kroz ovu izložbu publiku će voditi Miloš Tomić i istoričarka umetnosti Marija Radoš.

Dobre navike se realizuju u saradnji sa Goethe institutom u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari