Domaći evergrin u božićnom ritmu 1Foto: Angelina Kačunković

Muzički album „Christmas Cards“, koji koautorski potpisuju naše džez dive Katarina Kačunković i Jelena Jovović, kao tekstopisci, aranžeri i izvođači, uz saradnju naših istaknutih džez muzičara, imaće prilike da uđe u domove širom sveta.

Reč je o čuvenim hitovima Darka Kraljića (’Zvižduk u osam’, ’Ljubav i moda’, ’Nemir u snu’), Mirka Šouca (’Kada dođe dan’, ’Vizija’), Predraga Ivanovića (’Pod sjajem zvezda’), Aleksandra Revišina (’Plavi sneg’), kao i dve originalne kompozicij. Ovaj čaroban krug melodija zatvara uspavanka Davorina Jenka (Tiho noći). Za sve pesme napisani su novi originalni tekstovi.

Tekstovi su na engleskom jeziku, jer nam je želja da se u ovoj eri „globalnog sela“ naše muzičko blago što više internacionalizuje. Ovog puta je ono upakovano u svečano božićno ruho – kaže za Danas Katarina Kačunković.

Domaći evergrin u božićnom ritmu 2 Zbog toga će se album naći i na domaćem i na inostranom tržištu.

– Namera nam je bila da se ljubiteljima božićne i evergrin muzike skrene pažnja na naše kvalitetne kompozicije koje vreme nije pregazilo i koje, i može i treba, da peva ceo svet – objasnila je Jelena Jovović.

Ovaj inovativan muzički projekat su podržali Fond za kulturna davanja Sokoja, kao i ACB društvo za posredovanje u osiguranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari