Dostojni velikih predstava 1

Na upravo završenom 46. FEDRAS-u, Festivalu dramskih amatera Srbije, u konkurenciji deset predstava, Omladinskom pozorištu „Vožd“ iz Mišara pripalo je sedam nagrada.

„Vožd“ je igrao „Antigonu“, po tekstu Sofokla i Žan Anuja, u režiji Dušana Simića i Marka Ribića. „Antigoni“ je pripala druga nagrada za predstavu u celini, a Đorđe Mitrović i Olivera Guconić nagrađeni su za epizodne uloge.

Ansamblu „Vožda“ pripale su i nagrade za kostim i scenografiju, kao i pohvale – za scenski govor i hrabar i vredan repertoarski iskorak. U žiriju 46. FEDRAS-a bili su Aleksandar Dunić, predsednik, i kao članovi Lidija Vukićević i Selimir Radulović. Da se u ovom pozorištu ozbiljno radi, potvrda je da su za tri godine osvojili čak 16 nagrada na FEDRAS-u. Prema zamisli reditelja u ovom čuvenom komadu sačuvano je jedinstvo radnje i mesta, dok su replike prilagođene i prepoznatljive za 21. vek. Publika je to prepoznala i ovacijama ispratila aktere. Ovo je jedinstveno pozorište gde sve poslove, od direktora, režije do glume obavljaju mladi. Prethodne subote u Šabačkom pozorištu diplomsku predstavu u klasi glumice Ljiljane Blagojević uspešno je priredio Dušan Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari