Dragan Bjelogrlić će i glumiti u svom novom filmu 1foto: A.Ćuk

Novi film Dragana Bjelogrlića „Lančana reakcija“ čija se premijera očekuje na jesen sledeće godine zasnovan je na motivima romana doktora Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“ u kome se govori o akcidentu iz 1958. godine kada je petoro naucnika ozračeno u Institutu Vinča, a zatim prebačena u Pariz gde im je izvršena transplatacija koštane srži i to prvi put u svetu.

Donori su bili građani Pariza, koje su doktori upozorili da ne mogu garantovati za njihove živote a koji su se ipak odlučili da ih rizikuju i tako spasu smrtonosno ozračene gama zracima petoro naučnika.

Pored toga što će režirati ovu psihološku dramu Dragan Bejelogrlić će se nači ispred kamera jer, kako je rekao, nije mogao da odoli da ne igra lik Aleksandra Leke Rankovića. Ostale uloge poverene su Radivoju Bukviću, Alexis Manentiju, Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković, Ognjenu Mićoviću, Jeremie Lahuerte, Predragu Mikiju Manojloviću i drugima.

Scenario zajedno potpisuju Vuk Ršumović  i Dragan Bjelogrlić a planirano je da snimanje traje godinu dana na autentičnim lokacijama u Srbiji, Sloveniji i Francuskoj.

Na jučerašnjoj konferencoiji za novinare u Hotelu Hilton film je predstavio deo ekipe filma, ambasador Republike Francuske u Beogradu, Pjer Kušner, kao i autor romana „Slučaj Vinča“ Goran Milašinović.

Da glumci već uveliko rade na snimanju bilo je jasno i na osnovu njihovog fizičkog izgleda budući da je njih troje moralo za potrebe filma značajno da smrša i da, praktično, obriju glave. Svi od reda, kazali su da im je to bio najmanji problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari