Dragan BjelogrlićFoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Dragan Bjelogrlić u velikom intervju za Nedeljnik , osvrnuo se na serije koje bi voleo da snima, ali i na sukob sa Gagom Antonijevićem.

Bjelogrlić je za Nedeljnik izjavio da bi voleo da snimi seriju o Zoranu Đinđiću, kao i da je Peti oktobar jedan od najznačajnijih događaja kojima je prisustvovao.

„Ali, on je i pitanje zrelosti nacije koja nije znala to da iskoristi. Imam tezu o ‘zločinu i kazni’. Demokratske strukture imale su 12 godina da naprave minimum demokratskog društva. Nisu to uradili, i to je bio zločin. Onda su ovi došli kao kazna. Mi sada živimo kaznu“, rekao je Bjelogrlić za 600. broj Nedeljnika.

Bjelogrlić je objasnio da je pozadina njegovog sukoba sa Predragom Gagom Antonijevićem bio ulazak Antonijevića i Jelene Trivan u strukture srpske kinematografije, shvativši da ovaj režim želi da kontroliše srpski film.

„Nisam želeo mnogo o tome da govorim. Ja taj svoj postupak smatram greškom, u smislu da jesam branio svoju čast, ali na totalno pogrešan način. Ne smatram to nečim zbog čega bi trebalo da se stidim, ali svakako sam pogrešio. Ključno u celoj priči je da javnost nikada nije videla ceo događaj. Videće ga u toku procesa“, pojašnjava.

Zatim je progovorio i o svom hapšenju.

„Meni su lica ljudi koji su me hapsili rekla sve. Kada sam ih pitao: ‘Čekajte, pa vi ćete mene sad da uhapsite?’, sklanjali su pogled i odgovarali: ‘Izvinite, tako je naređeno.’ Pouzdano znam da je Vulin izdao naredbu da me uhapse. Oni su planirali da me drže 72 sata, međutim, pošto su u Tvrđavi gde sam bio proglašen za glumca večeri skandirali moje ime i pošto se pojavio plakat ‘Sloboda za Bjelogrlića’, a sutradan je trebalo da imam premijeru filma ‘Nečista krv’ u Beogradu, procenili su da im se sve to ne isplati, pa su me pustili. Od tog trenutka kreće postupak u kojem me terete za nasilničko ponašanje“, rekao je, između ostalog, Bjelogrlić za Nedeljnik.

Ceo tekst pročitajte u najnovijem izdanju Nedeljnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari