Dragana Saboljev najbolji bibliotekar Srbije 1Foto Gradska biblioteka Zrenjanin / Dragan Sabovljen na dodeli nagarda

Nagrada “Najbolji bibliotekar Srbije” koju dodeljuje Bibliotekarsko društvo Srbije pripala je zrenjaninki dr Dragani Sabovljev iz GNB “Žarko Zrenjanina”, za značajne rezultate na unapređenju bibliotečko-informacione delatnosti u 2019. godini.

Ona je tu nagradu ravnopravno dobila sa koleginicom iz Lazarevca, Milicom Matijević iz biblioteke “Dimitrije Tucović”. Reč je o godišnjem priznaju koje je laureatima uručeno na svečanoj skupštini Bibliotekarskog društva Srbije, povodom Dana bibliotekara Srbije.

-Drago mi je i znači mi da su kolege prepoznale teorijski rad kojim se bavim u bibliotekarstvu, rad na časopisu i ostale aktivnosti koje nisu javno vidljive, jer ja ne radim direktno sa korisnicima.

Ceo radni vek sam, dakle pune 23 godine, u bibliotekarstvu i to u Gradskoj biblioteci  Zrenjanin i ovo shvatam kao priznanje struke – navela je za Danas dr Dragana Sabovljev, viši bibliotekar.

Dr Dragana Sabovljev diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je odbranila magistarsku tezu „Automatizacija procesa popisivanja građe i formiranja elektronskog zapisa u pripremi izrade bibliografije“, stekla zvanje višeg bibliotekara i doktorirala sa tezom „Bibliografija Todora Manojlovića“.

Zaposlena je u Gradskoj biblioteci “Žarko Zrenjanin”, gde je od 2001. do 2009. obavljala  funkciju direktora ove ustanove.  Radi na poslovima višeg bibliotekara Naučno-zavičajnog odeljenja i lektora i korektora izdavačke delatnosti. Član je redakcije naučnog časopisa nacionalnog značaja za teoriju i praksu bibliotekarstva “Čitalište”.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari