dragi jelićFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Dragi Jelić bio je gost City Magazina u rubrici NAJ-NAJ-NAJ, gde poznati muzičari odgovaraju na tri pitanja.

U ovom slučaju, pevač benda YU Grupa, Dragi Jelić je otkrio tri bitne stvari za City Magazine.

Dragi je rekao za koju pesmu, koju izvodi sa YU Grupom, smatra da je najbolja, za koju misli da je najveći hit, a za koju veruje da se nije zavrtela među ljudima i misli da je potcenjena.

Za svoju najbolju pesmu je proglasio pesmu Mornar, a razlog je zbog toga što je ušla u kafanu i prevazišla žanr rok muzike.

Za najveći hit pored Mornara, pomenuo je i Crni leptir, Čudnu šumu i mnoge druge. A za najpotcenjeniju je rekao da je pesma Uzalud.

Dragi Jelić bio je član nekoliko bendova

Dragi Jelić rođen je 17. maja 1947. godine u Kraljevu, a najpoznatiji je kao pevač i gitarista benda YU Grupa.

Žika i Dragi Jelić su osim YU Grupe bili i članovi bendova Albatrosi, Alasi, Beduini, Siluete i Džentlmeni, a Yu Grupu osnovali su 1970. godine.

Dragi Jelić je takođe i tekstopisac, koji potpisuje tekstove za neke od velikih hitova, kao što su Kosovski božur, Od zlata jabuka i mnogi drugi.

Istakao je da ime Yu Grupa nisu odabrali od i brat Žika, već publika na jednom koncertu, a da su se pre toga zvali Idejni posed.

Yu grupa je u 2023. pored nekoliko svirki imala i premijeru dokumentarnog filma YU Grupa: Trenutak sna. Film je pored festivalskog imao i bioskopski život. Režirao ga je Darko Lungulov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari