Dragoslavu Mihailoviću nagrada Ivo Andrić

Ostavite komentar


  1. Nisam jos nikada cuo da se u Stokholm na ceremoniju dodele Nobelove nagrade pozivaju pojedinci u svojstvu „prijatelja Handkea “ kao ovde navedeni gospodin Emir Kusturica ?!

  2. „Velika Andriceva nagrada“ nema utemeljenje u tradiciji vec je izmisljena u jednoj glavi zeljnoj javne promocije i lukrativnih poslova u sopstvenoj reziji a pod zastitom tudjih novcanika. Andricevo ime je jos ranije bio kidnapovao i knjizevnik Radomir Smiljanic u nekakvom artificijelnom udruzenju. Bescascima na ovim pronijama nema kraja, gde god da se okrenes.

Ostavite komentar


Kultura

"Žao mi je svake cigle, ali sami su birali carstvo kome će se privoleti": Sagovornici Danasa o stanju u kom se nalazi čuveno zdanje Udruženja književnika Srbije 8

„Žao mi je svake cigle, ali sami su birali carstvo kome će se privoleti“: Sagovornici Danasa o stanju u kom se nalazi čuveno zdanje Udruženja književnika Srbije

- Ne želim da se ponavljam niti da govorim o ovom problemu ono što je već rečeno. Prokišnjvanje i ruiniranje zgrade u Francuskoj 7, sedištu tri udruženja UKS; SKD I UKPS, koje je u poslednje vreme izazvalo medijsku pažnju, čini mi se da je ostavilo u senci druge probleme sa kojima se ova društva suočavaju godinama. Sanacija i rekonstrukcija neće ih rešiti – kaže Nenad Milošević predsednik Upravnog odbora Srpskog književnog društva  čije se prostorije takođe nalaze u zgradi na adresi Francuska 7 u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.