Dušan Kovačević: Ima lepših načina da se ubiješ od toga da napišeš da je Tito lopov

Ostavite komentar


  1. Rad i znanje pobedjuju, ali u demokratskim zemljama ili gde su na vlasti patriote a ne lopine kojima je politika ceo svoj zivot jedini posao.

  2. Dzabe sve, AV apologeta opravdava ovaj sadasnji rat i rusko ubijanje ukrajinske dece na zvanicnoj ukrajinskoj trritoriji Banderom. Ej bre, bas banderaski, sramno.

  3. Moraš biti pametan i moralan koliko gospon Kovačević da bi razumeo kakav je lopov bio Tito.

  4. Pogubio se Dusko prilicno 🙁

    Ako je Tito toliko krao, zasto su mu deca siromasna?

  5. On proziva „predsednike država koje imaju atomsko naoružanje“ i koji „nisu normalni“. A je li? A ne predsednika JEDNE države koji već godinama JEDINI preti atomskim naoružanjem? Ne, taj vodi preventivni rat koji ovaj starac podržava. Bedno.

  6. Мали путинофил, који још увек живи у 1945-тој, брине да неко не пређе границе Русије, а не смета му што је Русија прешла туђе границе, Тито му и даље крив за све, иако је живео као бог у СФРЈ и ту остварио све своје успехе. Штета.

  7. Veliki umetnik, intelektualac i dramaturg, naklon do poda za misli i plemenitost o trećem svetskom ratu, jedva čekam da i to pogledam i pročitam. Potpisujem sve vezano za taj deo.
    Sa druge strane, ne mogu, a da ne primetim da kao njegov Mirko juri svoju Kristinu. Rusija u Ukrajini vrši agresiju. Tačka.

  8. Dušane, ja mislio da ste Vi zaista drugačiji. Ipak nisam razočaran, jer ovo je očekivano od čoveka koji se decenijama dobro snalazi.

  9. @Apa
    Ako nije ,zašto su moji nadnicili u kukuruzu dok se pedofil copavi vozio u 23 Mercedes-Benza ?
    Je li ti je to jednakost i jedinstvo?
    Između ostalog. Čovek na trećoj godini akademije završio Maratonce. Za koje su me prijatelji u portugalu pitali pre 25 godina. Čovek je kult. Ja ili neko drugi da mu kaže da se pogubio. Cirkus koji komentar prolazi a koji menj ne prolaze!

  10. Jel moguće da ovaj čovek opravdava rusko divljaštvo i pokolj u Ukrajini..prestrašno

  11. „Rusija u Ukrajini vrši agresiju. Tačka.“
    Potpuno tačno. Isto kao i USA u Koreji, Vijetnamu, Somaliji, Grenadi, Iraku, Siriji, Afganistanu, Zalivu Svinja… Razlika je u tome što je Rusima do rezultata ovog rata očigledno više stalo nego Amerima.

  12. Sjajan pisac, svi filmovi i predstave su antologijske, jedino sto smeta je sto opravdava Rusku agresiju na Ukrajinu? Tu me je bas iznenadio! I kakve veze ima Bandera iz II Svetskog rata? Agresija je agresija i tacka! Ovih dana sam negde procitala da je AV rekao „nikad vise 48“ to je prestrasno ako bi nam dosla ruska cizma ne bi nas vise bilo. Neka se raspitaju sta su ruski vojnici uradili kada su usli da nas „oslobadjaju“ u Vojvodini, ne ponovilo se! Nikada necu razumeti te rusofile, i iskreno nisam ocekivala da je jedan od njih i D.Kovacevic, steta!

  13. Seli samozvani komunisti u skupocene limuzine, vile sa poslugom itd.itd. Nije moglo na dobro da izadje. Daleko bilo da je Putin ok, ali zapad je to još manje.

  14. Kako se srozao Dušan Kovačević…Ne samo što decenijama nije napisao nešto značajno, sad još opravdava ruski napad na Ukrajinu, i to lažima i poluistinama…I to mu nije prvi put. Voli pričati o Titu i Banderi, a današnja Srbija mu nije zanimljiva…Nema čovek mobilni, ne zna šta se dešava.

Ostavite komentar


Kultura

78 dana

78 dana bombardovanja

Pobednički film 31. Festivala evropskog filma Palić, “78 dana” Emilije Gašić, predstavlja u formi kućnog videa priču o svakodnevici tri mlade sestre na selu za vreme NATO bombardovanja Srbije 1999. godine, a prema navodima žirija, vraća gledaoce u “leto detinjstva koje je bilo i lepo i bolno”.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.