Dušan Kovačević: Mi smo poprilično paranormalni svet

Akademik pred premijeru svog novog rediteljskog filma "Nije loše biti čovek", kojim se posle dve decenije vraća u bioskope, o dobroti kao esenciji ljudskog postojanja, ozbiljnoj melanholiji...

Ostavite komentar


  1. Gde ste zašto ćutite gde vam je narod koji grca, pati, guši se, zatajili ste svi vi koji trebate da branite dostojan sto naroda.

  2. Jasno mi je to za zivotinje i dobrog coveka kao pojedinca. Da li su Sarajevo ubijali ljudi ili neljudi?

  3. Gospodine Kovačeviću uvek mi je zadovoljstvo da pročitam Intervju sa Vama, jer vaša razmišljanja deluju kao melem na ranu.

  4. Duznost svakog nacionaliste koji ume da misli ne samo brzo, tacno i pronicljivo vec i zdravo poput vas je da se otvoreno suprotstavi paranormalnom nacionalizmu. Moze da se pocne i u pet-sopovima ali nekako mi je za povetak logicniji SANU.

  5. Evo nam Genija koji je sve rekao i predvideo svojim delima! Hvala Dušanu što se i sada, kada ubrzano nestajemo, javio svojim delom da nam pokaže zašto je samo kod Srba, verovatno i kod svih Balkanca, „dva i dva je devet“, ili može biti kako ko od nas misli.

  6. Poljski disident Caslav Milos u svom delu Zarobljeni um pisao je i objasnio sta je ketman – prilagodljiv covek u svakoj prilici i svakoj situaciji, svesni izdajnik…

  7. Nesrecni komentatori ovog intervjua samo daju za pravo Dusanovim recima koliko je sve u vezi sa ovim svetom,namerno ne kazem narodom,PARANORMALNO!!! A kad smo vec kod „naroda“,nije zgoreg podsetiti se reci velikog Zivojina Pavlovica,koji je u jednom od poslednjih intervjua na pitanje: sta o tome misli narod?, doslovce rekao: kad cujem rec narod,uvatim se za kurac! Mnogo bi mi znacilo da objavite ovo,ne zbog licne mi sujete,vec zbog ove gospode koja se zabrinula za G17,Sarajevo,sta vec gluposti procitah….

Ostavite komentar


Kultura

INTERVJU Goran Bogdan: Svojim ćutnjama i olakim pristajanjima na ućutkivanje došli smo do zla koje živimo 10

INTERVJU Goran Bogdan: Svojim ćutnjama i olakim pristajanjima na ućutkivanje došli smo do zla koje živimo

Mi volimo iz svog ega vjerovati da smo dio velikih tokova, velikih priča, i ta naša potreba za veličinom nas često odvede u krive tokove povjesti, u taj korak iz dobrog u loše, u nešto nakazno, u zlo, iako imamo i lijepu u plemenitu povjesnu tradiciju - znači, radi se o fokalizaciji, percepciji, učitavanju i iščitavanju nas u svijetu i svijeta u nama - kaže Goran Bogdan, govoreći o našem mentalitetu i toj vrsti "folklorne" tradicije koja je u raznim varijantama bila tema nekoliko filmova koje smo gledali u Areni.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.