Dušan Kovačević za Danas: Napadi na glumce su veliki znak nemoći i kukavičluka, napadnite nekog ko državi nije vratio nelegalno oružje posle dve masovne tragedije

Upravnici beogradskih pozorišta o skandaloznim napadima na umetnike okupljene oko protesta "Srbija protiv nasilja" (1)

Ostavite komentar


  1. Oni u Velikom Trnovcu su vratili do poslednjeg komada. MALO MORGEN

  2. Dušana Kovačevića izuzetno cenim i shvatam potrebu da stane na stranu i brani svoj esnaf, ali ovog puta je promašio temu, jer vraćeno je skoro 100.000 raznog oružja i milioni municije.

  3. Zapamtite radikali!Nikada se više u Srbiji neće ponoviti stradanje Gospođe Žanke Stokić.Sram vas bilo. Vama gospodine Dušane hvala za svaku napisanu reč.

  4. Pa naravno ,nije im to serija ili film pa da izreknu neke stvari na koje niko odgovoriti neće. Ovo je stvaran život i morate paziti šta govorite, a oni to očigledno ne rade

  5. A ko je napao glumce?Iskreno pitam?Glumci su sami izašli na binu i uzeli mikrofon i opleli po narodu i samo dobiju poneki odgovor i to je sve.

  6. Šta drugo očekivati od radikala nego da mrze kulturu i obrazovanje!

  7. E moj Dusane, mislio sam da si pametniji covek, napao je on sve u Srbiji, a ti mu svojom izjavom samo pomazes da se Srbija podeli na ove i one i da ratujemo izmedju sebe.
    Da si rekao napadni Kurtija ili Kosovsku policiju to bih razumeo.

  8. Iako mi je „Danas“ omiljeni list na Balkanu, znam da necete objaviti ovaj komentar. Ali, eto, vrijedi pokusati. Gospodin Dusan Kovacevic, s obzirom na svoju zivotnu dob i genijalnu umjetnicku ostavstinu, morao bi se, konacno, zapitati kolika je njegova odgovornost za dramaticnu sadasnjost. Plivao je uz rezime posljednjih 30-ak godina, davao zapaljive ratne izjave, zlurado ceprkao po krvnim zrncima i bavio se „alternativnom“ istorijom. Uz briljantan talenat da na vrijeme napusta brod (brodove) koji tonu. Kasno je, odvec je kasno, gospodine Kovacevicu, za lament nad Srbijom, posebno sto ste i vi bili dio zlokobne grobarske povorke na sahrani razuma, postenja i morala.

  9. Bez obzira sto je u SNS-u Lazar Ristovski bi takodje trebao da stane u odbranu glumaca, zasto nije? Zar su pare i polozaj vazniji od osude pretnji po zivot necijoj deci? Bas jadno…. On se toliko eksponirao i toliko recitovao na svemu i svacemu, da bi zaista trebao da kaze nesto i povodom ovoga. To vazi i za sve ostale glumce koji se do sada nisu izjasnili. Niko od njih ne mora da govori protiv Vucica ako ga se vec plasi, ali bi svi morali da osude pretnje smrcu deci svojih kolega….mislim da tu nema nikakvog kompromisa ili povlacenja…

  10. Uvaženom Akademiku predlažem da svoje stavove izloži upravo u SANU, naravno ako uspe da savlada barijeru zvanu Akademik Zoran Popović (večiti drugi) !!!

  11. Žanka Stokić je nacistima glumila u predstavama, a među njima i okorelim zločincima i prošla je kao svi saradnici okupatora u Evropi, prvenstveno u Francuskoj.

  12. Nasi gradjani su se u velikom broju odazvali predali nrlrgalnog oruzja verujemo da ce svi jedan po jedan da idu u tom pravcu.

  13. Kovacevic se ponasa kako dune vetar jedno vreme se oglasavao braneci poglavara, a sada sta nesto izmedju vi treba akademci da branite drustvo, a ne vlast imas +75 god imaj stav ako ga uopste imasss

  14. Mnogo je oruzja predato. Brojka nije mala i ponosimo se tom cinjenicom. Kad vec govori na tu temu, onda treba da bude realan Dusan Kovacevic.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.