Dve zanimljive izložbe u užičkom Reflektoru 1Galerija Reflektor/Foto: N. Kovačević

„Kad je vazduh bio čist, a seks prljav“ i „Zbog njega (nje)“, nazivi su izložbi koje će publika moći da pogleda narednih dana u užičkoj galeriji Reflektor.

Beogradska umetnica Katarina Radović je autorka postavke „Kad je vazduh bio čist, a seks prljav“. Naziv njenog dugogodišnjeg projekta je inspirisan citatom američkog glumca Džordža Bernsa: „Sećam se kada je vazduh bio čist, a seks prljav“.

Izložbu čine fotografije snimljene na različitim lokacijama, od početka novog milenijuma do danas. Sve su snimljene analognim foto-aparatima i korišćeni su filmovi u boji, kojima je rok trajanja istekao od 10 do 20 i više godina.

Druga izložba „Zbog njega (nje): Kada dođemo i budemo zajedno, više ćemo znati“ zajednički je projekat grupe autora koju čine Vladimir Ilić, Goran Augustinov i Predrag Uzelac iz Novog Sada i Milica Dukić iz Kraljeva.

Projekat je nastao kao vid njihove međusobne podrške, kojom su jedni druge podstcali na umetnički rad. Tokom proteklih meseci svakodnevno su jedni druge izveštavali o svom kreativnom radu, a neretko su bili u razlilitim delovima sveta.

Pozivom da izlažu u galeriji Reflektor počeo je njihov udruženi rad, a zbog  nemogućnosti da se grupa fizički okupi otuda naziv postavke.

Obe izložbe moći će da se pogledaju od 21. oktobra, od 19 časova kada je najavljeno otvaranje, do 28. oktobra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari